Dortmundov san o tituli ugašen u Leverkuzenu, Verderova i Veljkovićeva magija ugašena u Menhengladbahu

19.01.2021

22:37 >> 23:29

0

Autor: Adam Štulić

Hofenhajm trojkom u Berlinu pobegao iz opasne zone, Volfsburg siguran u Majncu

Dortmundov san o tituli ugašen u Leverkuzenu, Verderova i Veljkovićeva magija ugašena u Menhengladbahu
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Srpski defanzivac Miloš Veljković bio je Verderova “talija” ove sezone sve do večerašnjeg bundesligaškog okršaja u Menhengladbahu, gde je domaća Borusija slavila 1:0 u meču 17. kola nacionalnog šampionata Nemačke.

Tim iz Bremena nije izgubio prethodnih osam utakmica sa Veljkovićem kao starterom (po četiri pobede i remija), sve dok nisu stigli na megdan ušesniku osmine finala Lige šampiona, koji je do tri boda došao golom Elvedija u 66. minutu utakmice.

Ako su navijači Borusije iz Dortmunda i gajili neku nadu da bi ove sezone mogli da pomrse račune velikom rivalu minhenskom Bajernu u borbi za titulu, ona je verovatno ugašena posle gostovanja u Leverkuzenu, gde je domaćin savladao “milionere” 2:1 (1:0).

Pročitajte još

Bajer je poveo Diabija u 14. minutu, gosti su izjednačili preko Brandta u 67, da bi Virc u 80. doneo “farmaceutima” tri boda, kojima koliko toliko zadržali korak za “bavarcima”.

Hofenhajm je trojkom u Berlinu (3:0) protiv Herte pobegao iz zone ispadanja. Za domaće je sve pošlo naopako u 12. minutu, kada je Pjatek promašio penal, da bi Rudi u 33. minutu doneo vođstvo gostima, čiji je trijumf u 68. i 88. minutu overio Andrej Kramarić.

Volfsburg je kao gost bio bolji od, već sada se može reći, prežaljenog Majnca (2:0), kojeg samo čudo može da ostavi u Bundes ligi posle devet uzastopnih utakmica bez pobede, u kojima su samo tri puta uspeli da dođu do jednog boda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike