Dva kluba žele Asana, Partizan odredio "cenu slobode"

21.01.2021 | 09:53

Autor: D. B.

Japanac se nalazi na listi želja članova turske Superlige

Copyright MN Press

Veliki adut fudbalskog kluba Partizan, Japanac Takuma Asano, nalazi se na spisku želja Antalije i Alanje.

Dva kluba iz Turske su ozbiljno “zagrizla” za krilo crno-belih, čak su i poslali emisare u hotel u kome su smešteni crno-beli kako bi se iz prve ruke upoznali sa statusom igrača koji je bio najbolji u redovima beogradskog kluba tokom jesenje polusezone. Tokom jesenjeg dela sezone Asano je odigrao 23 utakmice za Partizan. Postigao je 12 golova, od čega deset u Superligi, a upisao je i četiri asistencije.

Kako prenosi portal “Telegraf” čiji se izveštač nalazi sa Partizanom u Antaliji, zainteresovani klubovi su dobili i konkretan odogovor koliko košta cena slobode Asana. Reč je o sumi ne manjoj od 5.000.000 evra! U karijeri momak koji se igrama u crno-belom dresu vratio u redove reprezentacije Japana igrao je za Jokaiči i Hirošimu, odakle je prešao u redove londonskog Arsenala. Englezi su ga slali na pozajmice u Štutgart i Hanover, a od avgusta 2019. godine je igrač Partizana.

Pročitajte još

Alanja je trenutno šestoplasirani tim na tabeli Superlige sa učinkom od devet pobeda, tri nerešene utakmice i šest poraza. Antaliji trenutno ne ide sve kako su zamišljali pred početak sezone, pa zauzimaju 11. mesto sa 25 osvojenih bodova (po šest pobeda i poraza i sedam nerešenih mečeva).

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam