Ponovo u sedlu: Neverovatni Rikardo Sa Pinto ponovo našao posao

21.01.2021 | 17:07 >> 18:53

Autor: Dejan Petković

Portugalac ređa otkaze, ali mu ponude ne fale

Copyright Profimedia

Bivši Zvezdin trener Rikardo Sa Pinto nije sigurno najbolji stručnjak, ali Portugalac sasvim sigurno sarađuje sa jednim od najboljih zastupnika u menadžerskom svetu.

Par nedelja od otkaza u brazilskom klubu Vasko da Gama, iskusni trener se ponovo nalazi na zadatku. Ovaj put vodiće turski Gacijantep, koji se nedavno rastao od Rumuna Marijuša Šumudike., a ugovor će važiti naredne dve i po godine.

– Veoma sam srećan i ponosan što mogu da vodim Gacijantep. Učiniću sve da klub nastavi da raste, bude uspešan, ambiciozan i gladan pobeda – napisao je Sa Pinto na Tviteru.

Portugalac je radio u Leiriji, Sportingu, Crvenoj zvezdi, OFI, Atromitosu, Belenenšešu, Al Fatehu, opet u Atromitosu, Standardu, Legiji, Bragi, Vasko da Gami i to sve tokom deset godina svoje karijere. Gacijantep je bio najprijatnije iznenađenje dok je tim vodio Rumun koji je od juče preuzeo Rizespor i odmah na debiju pobedio dojučerašnje učenike sa 3:0.

Pročitajte još

Na njegovom profilu na Transfermarktu piše da mu je zastupnik Portugalac Ugo Kažuda koji živi i radi u Dubajiu, ali ovu informaciju treba prihvatiti sa rezervom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam