Klopa skupo koštalo kombinovanje: Barnli slavio na „Enfildu“, Liverpul daleko od šampionske forme

21.01.2021

22:01 >> 22:10

0

Autor: N. St.

Crveni posle skoro četiri godine izgubili na domaćem terenu

Klopa skupo koštalo kombinovanje: Barnli slavio na „Enfildu“, Liverpul daleko od šampionske forme
Copyright Tanjug/Clive Brunskill//Pool via AP

Nešto ne štima u šampionskoj mašineriji. Tim koji je prošle godine osvojio Premijer ligu se ove godine žestoko muči. Problemi sa povredama, pre svih Virdžila Van Dajka, jesu uticali na Liverpul, ali je ekipa u rezultatskoj krizi u poslednje vreme.

Doživeli su prvi poraz na „Enfildu“ posle skoro četiri godine. Barnli je, pre ovog susreta, odneo bodove sa ovog stadiona u septembru 1974. godine. I tada je, kao i sada rezlutat bio 0:1.

Strelac jedinog gola bio je Barns sa penala u 83. minutu pošto je Alison bio neoprezan posle greške u komunikaciji sa Fabinjom.

Nemačkog stručnjaka je skupo koštalo kombinovanje, ostavio je Salaha i Firmina na klupi, pokušao sa Origijem, Šaćirijem i Čembrlenom od starta i to je bila velika greška. Doduše, ko zna šta bi se dogodilo da Origi u 44. minutu nije pogodio prečku u situaciji kada je bio jedan na jedan sa golmanom Poupom. Jesu „crveni“ više šutirali (27-6), imali su veći posed (71-29), ali su Poup i ekipa bili nerešiva enigma.

Nije prvi put da su Redsi ove sezone u problemu protiv timova koji su fokusiraniji na odbranu (remiji sa Fulamom, VBA, Njukaslom)… Žota se na teren neće vratiti bar još nekoliko nedelja, Van Dajk i Gomez verovatno neće moći da igraju ove sezone i ukoliko Liverpul i Klop ne „odreše kesu“ u januarskom prelaznom roku male su šanse da će imati priliku da odbrane titulu. Poslednji pogodak u Premijer ligi dali su u decembru protiv Vest Broma.

Pročitajte još:

Trenutno su četvrti sa 34 boda, šest manje od prvoplasiranog Mančester junajteda protiv koga igraju u FA kupu za vikend.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike