Zvezda dominirala: Ivanić i Falćineli kao mašine, probudio se Pavkov, a pojačanje na terenu samo 20 minuta

22.01.2021

15:54 >> 16:01

0

Na prvoj pripremnoj utakmici crveno-beli pobedili Poljake

Zvezda dominirala: Ivanić i Falćineli kao mašine, probudio se Pavkov, a pojačanje na terenu samo 20 minuta
Copyright MN Press

Dva gola Falćinelija, pre toga jedan Ivanića, posle toga jedan probuđenog Milana Pavkova.

Prvi test u Turskoj fudbaleri Crvene zvezde su položili sa najvišim ocenama. Crveno-beli su savladali poljski Slask 4:0 (:).

Dejan Stanković je u startnih 11 uvrstio, čini se tim koji će i forsirati ovog proleća. Na golu je bio kapiten Borjan, ispred njega odbrambena četvorka Gajič, Pankovi, Degenek, Rodić. Sanogo i Kanga su bili u sredini, ispred njih Ivanić, po krilima Ben i Bakajoko i u samom špicu Falćineli.

Ali, plan i želju svih navijača crveno-belih da na delu vide Bakajoka, igrača koji je ove zime stigao u redove crveno-belih osujećene su već posle 20 minuta igre. Verovatno zbog povrede nekadašnji učenik Interove fudbalske škole morao je izvan terena.

Bilo je tokom prvih 20 minuta šansi za Zvezdu. Ostaje i utisak da je sudija Sedef Kiranopglu propustila priliku da dosudi penal posle starta golmana Šromnika nad Benom. Ali, ostaće zabeleženo da je prvi gol tokom priprema u Antaliji postigao Mirko Ivanić.

Igrao se 34. minut kada je vezista ostao bez čuvara na “drugoj stativi” posle izvedenog kornera. Nije bilo mnogo poteškoća za Ivanića da dovede tim u vođstvo.

Deset minuta kasnije bilo je već 2:0. Odigrali su Falćineli i Gajić dupli pas, a italijanski napadač je pokazao da ume sa loptom.

Pročitajte još

Crveno-beli su gospodarili terenom u drugih 45 minut igre. Posle dela utakmice u kome se nije mnogo toga događalo, ponovo je Falćineli bio glavni akter. U 58. minutu pokazao je da je odlika dobrih napadača da se nađu na pravom mestu u pravo vreme.

Stanković je tada odlučio da istumba tim. Na golu se našao Popović, a u igru su ušli i Srnić, Eraković, Milunoviš, Gobeljić, Odada, Petrvoić, Vukanović, Nikolić i Pavkov.
Upravo gol Pavkova u 73. minutu utakmice može da raduje sve navijače crveno-belih. Napadač koji je bio nekako uspavana, pa još od čuvene utakmice protiv Liverpula, nagovestio je da bi mogao da se tokom ovog proleća vrati u nekadašnju formu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike