Priprema se senzacija u komšiluku: Osijek je prvi u Hrvatskoj

22.01.2021

17:51 >> 17:54

0

Tim trenera Nenada Bjelice ima tri boda, ali i dve utakmice, više od Dinama

Priprema se senzacija u komšiluku: Osijek je prvi u Hrvatskoj
Copyright Profimedia

Da li će navijači u Hrvatskoj prisustvovati senzacionalnom kraju šampionata?

Prema svemu sudeći u našem komšiliku odigraće se spektakularna završnica hrvatske Prve lige, u kojoj bi moglo čudo da se dogodi pa da Osijek po prvi put u svojoj istoriji osvoji šampionsku titulu.

Dinamo je u ovom kolu izgubio od Rijeke na Maksimiru sa 2:0, a Osijek je u Zagrebu pobedio lako i ubedljivo Lokomotivu rezultatom 3:0.

Osijek trenutno zauzima prvo mesto sa tri boda više od Dinama, ali zagrebački “modri” imaju i dve utakmice manje od svog najvećeg konkurenta za prvo mesto.

U Hrvatskoj tvrde da je najzaslužniji za ovakav rasplet prvenstvene trke Osiječanin Nenad Bjelica, koji je prošle sezone raskinuo ugovor sa Dinamom zbog insistiranja uprave modrih da pristane na smanjenje plate usled pojave koronavirusa.

Kako nije moglo baš sve kako su Mamići zamislili, Bjelica je kao slobodan trener preuzeo brigu o matičnom klubu u koji je sa kapitalom ušao Lerinc Mesaroš, mađarski biznismen i blizak prijatelj premijera Mađarske Viktora Orbana.

Pročitajte još

Sa poptuno drugačijim pristupom fudbalu, savremenim menadžmentom klub je vrlo brzo došao u poziciju da se bori za trofeje u Hrvatskoj, a nedavno je krenula i realizacija plana o izgradnji novog stadiona vrednog 65.000.000 evra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike