FA kup dobija novog šampiona: Arsenal ispao, Mančester siti izbegao bruku

23.01.2021

19:31 >> 19:34

0

Autor: N. St.

Autogol koštao tobdžije, Gvardiolin tim se jedva izvukao protiv četvrtoligaša

FA kup dobija novog šampiona: Arsenal ispao, Mančester siti izbegao bruku
Copyright Tanjug/Nick Potts /Pool via AP

FA Kup će dobiti novog šampiona. Prošlogodišnji osvajač jednog od najpoznatijih takmičenja u Engleskoj je završio takmičenje.

Arsenal je na “Sent Merisu” izgubio. Trijumf Sautemptonu doneo je autogol Gabrijela u 24. minutu. U osmini finala ih čeka Volvs koji je savladao Čorli (0:1), najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Kupa.

Ostali timovi su opravdali uloge favorita, nije bilo nekih velikih iznenađenja. Šefild junajted, poslednjeplasirani tim Premijer lige, je uspeo da savlada Plimut (2:1) i igraće sa Bristol sitijem koji je bio bolji od Milvola na gostovanju (0:3).

Vest Hem je deklasirao Donkaster (4:0) i sada u narednoj rundi čekaju pobedika iz velikog derbija između Mančester junajted i Liverpula koji je na programu u nedelju (18.00).

Hvatao se Pep Gvardiola za glavu, bio je veoma zabrinut, ali je na kraju ipak mogao da odahne. Mančester siti je, uz mnogo problema, uspeo da preživi gostovanje četvrtoligašu – 1:2 (0:0).

Čeltenham je poveo u 59. minutu preko Alfija Meja. Strateg “građana” je odmah reagovao pa je na teren poslao Dijasa, Gundogana i Kansela, uz Laporta, Garsiju, Fernandinja, Fodena, Žesusa i Toresa koji su već bili u igri.

Donelo mu je to rezultat. Prvo je Foden u 81. poravnao rezultat, da bi Žesus tri minuta kasnije doneo potpuni preokret i sprečio bruku. Konačan rezultat postavio je Tores u četvrtom minutu nadoknade.

Pročitajte još:

Inače, meč je obeležio vatromet sredinom prvog poluvremena zbog čega je duel na kratko bio i prekinut.

Tanjug/Nick Potts /Pool via AP

REZULTATI:

Sautempton-Arsenal 1:0
Barnsli-Norič 1:0
Brajton-Blekpul 2:1
Milvol-Brisol siti 0:3
Šefild junajted-Plimut 2:1
Svonsi-Notingem Forest 5:1
Vest Hem-Donkaster 4:0
Čeltenham-Mančester siti 1:3
Čorli-Vulverhempton 0:1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike