Arsenal odobrio transfer, kreće "Mesutol kampanja": Fenerbahče SMS akcijom prikuplja novac za Ozilovu platu

24.01.2021

16:10 >> 16:31

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni vezista u Istanbulu bi, do 2024. godine, trebalo da zaradi 13 miliona evra

Arsenal odobrio transfer, kreće "Mesutol kampanja": Fenerbahče SMS akcijom prikuplja novac za Ozilovu platu
Copyright Profimedia

Jedan od glavnih preduslova za prelazak Mesuta Ozila u Fenerbahče je ostvaren. Arsenal je dao dozvolu nemačkom reprezantativcu turskog porekla da, šet meseci pre isteka ugovora, kao slobodan igrač potpiše za istanbulskog velikana, iz kojeg stiže zanimljiva inicijativa.

Naime, predsednik Fenera Ali Koč pozvao je navijače da SMS akcijom pomognu klubu u prikupljanju novca za Ozilovu platu, koja bi na godišnjem nivou trebalo da iznosi 3.5 miliona funti.

– Imamo zahtev za naše navijače. Molimo vas, nastavite da nas podržavate, zavisimo i od vaše finansijske podrške. Na dan potpisa ugovora, želeo bih da oborite rekord u SMS kampanji. Možda 300.000, možda 500.000, možda čak i milion poruka. Ova podrška će nam mnogo značiti – rekao je Koč.

Pročitajte još

Cela akcija nosiće naziv “Mesutol kampanja”, poruka će koštati nešto manje od dve funte i sllaće se na broj 1907, što ima i simboličan karakter, s obzirom da je to godina osnivanja Fenerbahčea.

Ozil će, prema dostupnim informacijama, s Fenerom potpisati ugovor do 2024. godine tokom kojeg bi ukupno trebalo da inkasira 13 miliona funti, što za istanbulskog giganta u ovom trenutku jeste poprilično opterećenje s obzirom da klupski dug iznosi oko 460 miliona funti.

Za oko pola sata od trenutka kada je iskusni vezista objavio da prelazi u Fenerbahče na “Tviteru”, njegov post je retvitovan preko 105.000 puta i imao je više od 300.000 sviđanja, dok je preko 300.000 navijača pratilo Ozilov privatan let od Londona do Istanbula, gde je iskusni fudbaler već odradio prvi trening sa novim saigračima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike