Izgubili smo sina i brata: Bivši trener i saigrači potresnim rečima se oprostili od nastradalog golmana

24.01.2021

19:39 >> 21:31

0

Autor: Adam Štulić

Ranule je bio jedan od omiljenih, tragična smrt šokirala nekadašnje klupske drugove

Izgubili smo sina i brata: Bivši trener i saigrači potresnim rečima se oprostili od nastradalog golmana
Copyright Profimedia

Još jedna fudbalska nesreća zadesila je Brazil. Pet godina pošto je u avionskoj tragediji nastradao skoro ceo tim Šapekoensea, na isti način je život izgubilo četiri fudbalera i predsednik niželigaša Palmasa.

U nedelju ujutru, Lukas Praksedes, Giljerme Noe, Ranule, Markus Molinari, kao i predsednik Meira uputili su se na utakmicu koju je Palmas trebalo da odigra u ponedeljak protiv Vila Nova, a nekoliko momenata nakon uzletenja avion se srušio.

Golman Ranule (27) je karijeru uglavnom gradio u klubovima iz Rio de Žaneira, a najveći uspeh doživeo je 2017. godine, kada je bio jedan od najzaslužniji za to što je Atletiko de Itapemirim postao prvak nižerazrednog šampionata Espirito Santo.

Svojim odbranama nesrećni čuvar mreže je te godine zaslužio da se nađe u timu šampionata, a u novom klubu, u koji je stigao pre desetak dana, nije ni stigao da debituje pošto je do nedavno bio zaražen virusom korona.

Njegov nekadašnji saigrač iz Atletika Rajne, koji je skoro završio igračku karijeru, na veoma emotivan način se oprostio od čoveka kojeg je smatrao bratom od druge majke.

– Bio je neverovatan momak, vedrine i poniznosti koju sam samo u njemu video. Voleo je porodicu i Boga, bio je posvećen poslu, pravi prijatelj. Bili smo cimeri, zajedno smo putovali, išli na treninge, izlazili sa ženama – ispričao je Rajne i nastavio:

– Nije trebalo mnogo da učini da bi ga svi oko njega zavoleli, bio je takav, jednostavan, dobar momak, lakog osmeha, svima je bio prijatelj. Nisam izgubio samo saigrača, već brata kojeg mi je Bog dao. Nedostajaće mi prijatelj.

Trener Ze Umberto je sa klupe predvodio šampionski tim Atletika, a na vest o smrti svog nekadašnjeg golmana reagovao je veoma emotivno.

Pročitajte još

– Izgubio sam ne samo sportistu i prijatelja, velikog profesionalca, nego momka kojeg sam na kraju doživljavao kao sina. To je ogroman gubitak za fudbalski svet. Bio je dobar dečko, pristojan, posvećen porodici, roditeljima, supruzi, deci – kazao je Ze Umberto, dok je kapiten te ekipe Atletika Kleber Viana, uz oproštaj od nekadašnjeg saigrača, pričao i opasnostima koji su njegove kolege izložene tokom putovanja.

– Pre svega, ovde sam da izrazim svoja osećanja porodici saigrača, prijatelja i fudbalera velikog karaktera. Doživeli smo još jednu žalost, ne samo zbog gubitka Ranulea već i ostalih koji su izgubili život u ovoj tragediji. Sada svi vide koliko rizikujemo na putovanjima – kazao je Viana pre nego što se oprostio od nesrećnog golmana.

– Imao sam zadovoljstvo sa radim s njim u sezoni koja je bila nezaboravna i na kraju krunisana titulom, za koju je bio jedan od najzaslužnijih. Hvala mu što mi je pružio zadovoljstvo da ga upoznam i da igram s njim. Neka ih nebeski otac primi u zagljaj – kazao je Kleber Viana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike