Meč Bilbao-Hetafe ušao je u istoriju Primere

25.01.2021

22:20 >> 22:21

0

Autor: D. B.

A akter ove utakmice bio je i Nemanja Maksimović

Meč Bilbao-Hetafe ušao je u istoriju Primere
Copyright Profimedia

Drugi put na 193 utakmica koliko ih vodi Hoze Bordalas, Hetafe je poražen tako što je primio pet golova. Pre Atletik Bilbaa koji je večeras pobedio tim za koji igra Nemanja Maksimović sa 5:1 (1:1), tako nešto je uspelo samo Đironi marta 2017. godine (rezultat je takođe bio 5:1).

Hetafe je poveo i to na prilično šokantan način – u prvom minutu meča. Strelac je bio Kuču na asistenciju Alena. Varničilo je dosta na samom startu meča, Nemanja Maksimović je već u 8. minutu dobio žuti karton i to zbog povlačenja rivala. A ubrzo je stigao i odgovor tima iz Baskonije. Gol je postigao Raul Garsija koji je na taj način najavio da će ovo biti utakmica koje će se zauvek sećati. Hetafe se, pak, neće sećati prvih 45 minuta igre pošto je Mata promašio penal u 29. minutu igre.

A u drugom poluvremenu, potpuno druga priča. Ređali su se golovi za Atletiko – Alvarez, pa ponovo Garsija, onda Berenguer i konačno De Markos. U 82. minutu bilo je 5:1.

Pročitajte još

Za istoriju Lige, ali i Bilbaa posebno je značajan drugi gol Raula Garsije. Iskusni igrač sredine terena, rođen pre 34 godine u Pamploni postigao je 100. gol u Primeri. Na taj način postao je prvi vezista u 21. veku koji je uspeo da postigne 100 ili više golova u ovom takmičenju.

Precizno – Garsija je bio strelac 54 puta za Atletik Bilbao, u 26 navrata je tresao mreže golmana dok je nosio uniformu Atletiko Madrida dok je 20 postigao kao član Osasune.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike