Bivši Maradonin saigrač i čovek koga navijači Zvezde vole: Dijego je bio antiheroj, koji je uprkos svim slabostima postao najbolji

01.12.2020

22:03 >> 09:11

0

Ćiro Ferara je imao šta da kaže o legendarnom Argentincu

Bivši Maradonin saigrač i čovek koga navijači Zvezde vole: Dijego je bio antiheroj, koji je uprkos svim slabostima postao najbolji
Copyright Profimedia/IPA/Alamy Live News

Maradona nije bio heroj, heroji su savršeni i ne prave greške. Dijego je bio antijunak, ali je uprkos svim slabostima postao najbolji, izjavio je nekadašnji italijanski reprezentativac i Maradonin saigrač iz Napolija Ćiro Ferara.

– Maradona je najviše grešio na svojoj koži. Uvek je govorio da ne želi da bude primer, i slažem se s njim – rekao je Ferara u razgovoru sa Kristijanom Vijerijem u emisiji “BoboTV” na aplikaciji “Tvič”.

Pročitajte još: “Kućna nega je bila preskupa i Maradona ju je odbio”

– Sve ovo me je pogodilo, ovo su teški trenuci. Svi smo toliko tužni zbog onoga što se dogodilo, ali uveren sam da je Dijego otišao mirno – dodao je Ferara.

Ferara je u prvi tim Napolija ušao 1984. godine, baš kada je Maradona stigao iz Barselone, i zajedno su igrali sedam godina i osvojili dve titule u Seriji A, Kup UEFA, Kup Italije i Superkup.

– Odrastao sam s njim, za njega me vežu nezaboravna sećanja. On mi je bio prijatelj i uvek sam ga branio, platio je za svoje greške – kazao je Ferara, i konstatovao kako je Maradona imao “ludu glavu”.

Pročitajte još: Italijan izazavo smeh: Nije mogao da izgovori ime srpskog predstavnika

Potom se našalio.

– Nešto poput Antonija Kasana, možda bi se dobro slagali – zaključio je Ferara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike