Liverpul se obrukao na „Enfildu“, Siti ide ka tituli

03.02.2021

22:54 >> 23:00

0

Autor: N. St.

Poraz Klopovog tima, slavlje Gvardiolinog. Fulamu ne pomaže ni Mitrović

Liverpul se obrukao na „Enfildu“, Siti ide ka tituli
Copyright Tanjug/Phil Noble/Pool via AP

Koliko korona utiče na fudbal i na činjenicu da na tribinama nema navijača govore i rezultati današnjih mečeva Premijer lige. Od pet odigranih utakmica gosti su ostvarili pet pobeda. Pokazatelj koliko domaći teren više nema toliko veliku prednost.

Za nedelju je zakazan derbi koji je, pre ovog kola, trebalo da predstavlja susret timova koji će se boriti za pehar. Mančester sitija i Liverpula. Posle viđenog, duel na „Enfildu“ biće poslednji pokušaj da se Pep Gvardiola zaustavi u šetnji do pehara.

„Građani“ su rutinski izašli na kraj sa Barnlijem – 0:2 (0:2). Gabrijel Žesus je doneo prednost svom timu u trećem minutu, Sterling je u 38. postavio konačan rezultat. U 57. je gol Sitija poništen zbog minimalnog ofsajda, imali su nekoliko šansi da ostvare još ubedljiviji trijumf. Da je španskitrener zadovoljan videlo se i po tome što je u 64. minutu izveo Kansela i uveo Zinčenka kako bi jednom od najboljih defanzivaca u timu dao odmor pred derbi.

Prošle sezone je stadion „crvenih“ bio tvrđava, ove je priča znatno drugačija. Već četiri meča ne znaju za pobedu na Mersisajdu. Brajton je slavio – 0:1 (0:0).

Pre meča je objavljeno da Alison neće biti u timu zbog bolesti, spekuliše se da ima koronu što bi samo dodatno moglo da umanji šanse Klopovog tima u nastavku sezone. Mladi Keleher je odigrao dobar meč, a u 56. minutu je fortuna bila na strani Brajtona koji je preko Alzatea postigao gol.

Tražio je nemački stručnjak rešenja, uveo je Origija, Čembrlena, Džounsa, ništa nije dalo rezultat. Gosti su se savršeno branili, napadi Redsa su bili isuviše jalovi, bez prave ideje i rešenja, uglavnom sa šutevima iz daljine koji nisu bili toliko opasni. Moraće u nedelju da prekinu loš niz na „Enfildu“ inače će već tada moći da čestitaju Sitiju na tituli, mada je i sada razlika sedam bodova, uz meč manje „građana“.

Ponovo se Aleksandar Mitrović našao u startnoj postavi Fulama. Odigrao je svih 90 minuta, ali ni to nije pomoglo njegovom timu.

Lester je slavio na „Krejven kotidžu“ – 0:2 (0:2).

Medison je oba puta bio u ulozi asistenta, a mrežu su tresli Ihenačo (17. minut) i Džastin (44).

Pročitajte još:

REZULTATI:

Barnli-Mančester siti 0:2
Fulam-Lester 0:2
Lids-Everton 1:2
Aston Vila-Vest Hem 1:3
Liverpul-Brajton 0:1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike