Maradona je bio jedinstven po detalju koji, možda, niste ni primetili: Zašto je uvek nosio dva sata?

01.12.2020

17:32 >> 17:36

0

Autor: Adam Štulić

Brazilac Ronaldo ispričao anegdotu s legendarnim argentinskim asom

Maradona je bio jedinstven po detalju koji, možda, niste ni primetili: Zašto je uvek nosio dva sata?
Copyright Profimedia

Prošlo je šest dana od smrti, po mišljenju mnogih, najboljeg fudbalera svih vremena, a priče o Dijegu Armandu Maradoni svakodnevno pune stupce svetske štampe.

Nekadašnji saigrači, rivali, ali i neki od najboljih fudbalera sveta iz različitih epoha prisećaju se dogodovština s legendarnim argentinskim asom, koji je ostavio neizbrisiv trag, kako na fudbalskom igralištu, tako i van njega.

Novinar koji je prvi objavio da je Maradona umro, otkrio sve o smrti legende fudbala

– Dijego je bio veoma blizak, spektakularan tip. Ostavio nam je neverovatno fudbalsko nasleđe. Njegov odlazak je nesrećan i veoma težak. Vest me je zatekla i veoma rastužila – rekao je jedan od najboljih napadača svih vremena Brazilac Ronaldo.

“Zuba” je iskoristio priliku da uputi pozdrave njegovoj porodici i prijateljima.

Istina je, Maradona je vozio i čuveni „fijat 128“: Neobične automobilske priče pokojne fudbalske legende

– Maradona je bio veoma familijaran, promenio je živote mnogih ljudi. Biću zauvek zahvalan na inspiraciji koju mi je dao – rekao je Ronaldo, ispričavši anegdotu o dva sata, koji su uvek bili na Dijegovim rukama.

– Kada je u jednom od prvih navrata dolazio u Madrid da me poseti i gleda utakmicu, otišli smo na večeru. Dijego je nosio dva sata, a legenda s njegovim satovima je bila da ne može da se kreće bez njih. Pitao sam ga zbog čega nosi dva sata, odgovorio mi je da mu je ćerka jednom prilikom poklonila dva časovnika i da ih od tada nije skidao. Na kraju večere skinuo je jedan i dao mi. Nisam hteo da prihvatim, ali se toliko naljutio da sam morao da uzmem sat. Čuvaću ga do kraja života, kao gest njegove velikodušnosti i dobrote – rekao je Ronaldo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike