Lalatović: Nikad gora situacija u Vojvodini, duguju se tri plate, igrači ne žele da vide nikoga iz uprave!

08.02.2021

22:17 >> 22:23

0

Autor: N. St.

Trener Novosađana otvoreno pričao

Lalatović: Nikad gora situacija u Vojvodini, duguju se tri plate, igrači ne žele da vide nikoga iz uprave!
Copyright MN Press

Problemi u Vojvodini se ne smiruju. Posle poraza od TSC-a su igrači najavili štrajk zbog neisplaćenih plata. Do toga, na kraju, nije došlo, ali da stvari nisu idealne potvrdio je trener ekipe Nenad Lalatović.

On je posle treninga razgovarao sa predstavnicima medija u Novom Sadu.

Niko nijednog trenutka nije došao da objasni bilo šta. Poruka igračima je bila prazna loža protiv TSC-a. Igrači su razočarani, ljuti, ne žele da vide nikog uz uprave kluba. A oni im obećavaju i lažu. Duguju im se tri plate. Sramota je da Vojvodina traži pozajmicu od FSS da bi dala platu, pored Srbijagasa, Bajatovića, ovakvog Grada Novog Sada, ovako moćnih firmi u gradu. Toliko o tome koliko smo sposobni i koliko možemo da vodimo našu Vojvodinu, a želimo da igramo Evropu i da stvorimo moćnu Vojvodinu – rekao je Lalatović, a prenosi portal „021“.

Celu problematiku je nazvao „igrom mačke i miša“.

Tragedija je što se niko nije obratio ni jednom mom igraču posle svega. Kao da je sve bajno i sjajno, moj nijedan igrač nije imao nijednog predstavnika kluba koji je izašao pred njih i rekao biće nešto, uradićemo nešto, žao nam je zbog ovoga. Bukvalno ništa. Sami smo ovde, kriju se, dođu kad nas nema, odu pre nego što dođemo, sve što su obećali nisu ništa ispunili. Igra mačke i miša i to je sramota.

Prema njegovim rečima nešto bi moralo da se promeni i u upravi kluba.

– Oni između sebe ne mogu da nađu zajednički jezik, jedne druge pljuju, ljute se što je neko na ovoj ili onoj poziciji, a ima tu i nekih koji ni ne zaslužuju da budu na pozicijama. Rekao sam – kako se menjaju treneri tako treba da se menjaju i članovi uprave koji nisu sposobni da naprave nešto. Vidiš da ne možeš, da te niko ne ceni, da ti se igrači ne javljaju, da ti okreću leđa, da je sve katastrofa otkad si u klubu, pa okreneš se i odeš. Što bi uništavao Vojvodinu, pusti nekoga ko je sposoban, ko može da uradi nešto za Vojvodinu i da ovim ljudima napuni frižider.

Priznao je da možda Novosađani ne bi trebalo da igraju u Evropi zbog svih dešavanja.

Pošto je ovakva situacija u klubu, pošto imamo ljude koji ne žele da dođu na našu utakmicu da nas podrže, možda ne zaslužujemo Evropu. Možda to zaslužuju TSC i Čukarički. Tamo sve funkcioniše, a u Vojvodini nikad gora situacija. Uprava se ni na utakmicama ne pojavljuje, a kamoli da se pojavi pred igračima i da im se izvini – poručio je Lalatović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u razgovoru za portal „021“ najavio pomoć, uz opasku da „tim igra na gradskom stadionu i nema ni dinara troška za to“.

– Spremni smo da pomognemo još više. Ne razumem se toliko u fudbal kao svi oni u klubu, iako sam ljubitelj, ali prateći sportsku štampu razumeo sam da klubovi žive, između ostalog, i od kupovine i prodaje igrača, a ne samo od toga da neko odreši kesu. Bilo bi lepo da vidimo šta su oni to prodali, kupili, jesu li koji dinar napravili iz toga, valjda im je i to posao. Najlakše je reći nije nam dao pare grad ili Srbijagas. Mogu da garantujem da će grad nastaviti da pomaže, ali ako budem vanredno davao pare za klub, onda će reći zašto grad daje pare njima, a ne socijalno ugroženim porodicama i tu nema kraja. Spremni smo da pomognemo, a ja ne mogu da uđem u to ko je od rukovostva u loži. Ja više nikada neću ići na utakmice – jasan je Vučević.

Njegova želja je da klub ipak igra u Evropi u narednoj sezoni.

Moraju da kažu šta će biti sa stadionom “Karađorđe”, hoćemo li ići u izgradnju novog. Dobiće tranšu iz FSS kao pozajmicu za jednu mesečnu platu, ali fond plata je ogroman u Vojvodini, nije mali, iako je sigurno veći u Zvezdi i Partizanu. Ja mogu da pomažem Vojvodini, a onda da očekujem napad zašto smo novac dali klubu, a ne nekome kome je možda taj novac bio potrebniji – zaključuje Vučević.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike