Saznajemo: Piksi ima stručni štab, u timu i Japanac!

10.02.2021

18:13 >> 06:38

0

24sedam otkriva imena ljudi koji će biti najbliži saradnici Stojkovića u slučaju da on postane 11. selektor Srbije

Saznajemo: Piksi ima stručni štab, u timu i Japanac!
Copyright Profimedia

Završila se višemesečna saga oko postavljanja Dragana Stojkovića Piksija na kormilo reprezentacije Srbije. Svi dogovori su napravljeni, ostaje samo da oni budu pravno uokvireni ugovorima, pa da Piksi i zvanično bude promovisan u 11. selektora “orlova” od 2006. godine.

Iz finansijsko-pravnih zavrzlami konačno će ova važna tema izaći na fudbalski teren. Do utakmice sa selekcijom Republike Irske u Beogradu ostalo je još 42 dana. Preostalo vreme treba iskoristiti da se pogledaju svi kandidati za prve dve utakmice, jer žreb je namestio tako da će novi selektor već posle 270 minuta u martovskim utakmicama dobiti sliku o svojim šansama da se nađemo u društvu najboljih svetskih timova na Mundijalu 2022. godine u Kataru.

Za šest dana “orlovi” će odigrati u kvalifikacijama mini turnir po mundijalskom rasporedu i to dve u Beogradu protiv Irske 24. marta i Portugala 27. marta i odmah  meč sa Azerbejdžanom u Bakuu 30. marta. Kako 24sedam saznaje selektor će odmah podeliti poslove svojim saradnicima u stručnom štabu. Prvi saradnik biće mu Stevan Dika Stojnanović, koji će imati ulogu sportskog direktora ekipe ili tim menadžera, zavisi od toga kako će se dalje razvijati priča o saradnji FSS sa aktuelnim sportskim direktorom svih selekcija Vladimirom Matijaševićem.

MN Press

Ako Matijašević ne pristane na značajno smanjenje dosadašnjih nadležnosti u tom slučaju bi kapiten zlatne generacije igrača Crvene zvezde zauzeo njegovo mesto. U suprotnom, Matijašević bi nastavio da vodi brigu o mlađim kategorijama, dok bi Stojanović bio spona selekcije i stručnog štaba sa čelnicima FSS.

Na terenu pored Piksija radiće nekoliko stručnjaka, a njihov broj još nije definisan. Zasad se zna da Piksi neće pored sebe imati Andreju Milutinovića, kondicionog trenera iz mandata prethodnog stručnog štaba. Najverovatnije će taj posao biti ponuđen japanskom stručnjaku, koji sa Piksijem radi još od vremena u Nagoji, a saradnju su nastavili i u kineskom Gvangdžou R&F.

MN Press

Pročitajte još

Nezvanično saznajemo da će Stojkoviću pomagati Bratislav Živković i Marko Perović, dvojica bivših fudbalera Crvene zvezde, dok bi rad sa golmanima bio poveren Aleksandru Kociću. Živkvoić je već radio sa Stojkovićem u Gvangdžou, dok je Perović bio u funkciji igrača, ali je i tada pomagao kao jedan od asistenata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike