Jirgen Klop ne može da prežali: Ona mi je značila sve!

10.02.2021 | 14:43

Autor: Dejan Petković

Trener Liverpula nije mogao da sahrani majku zbog ograničenja Nemačke za putnike iz Velike Britanije

Copyright Profimedia

Jirgen Klop nestrpljivo iščekuje odluku nemačkih vlasti o dozvoli za slobodno kretanje ljudi između njihove zemlje i Velike Britanije, kako bi mogao da poseti grob svoje majke Elizabete, preminule 19. januara u svojoj 81. godini života.

Trener Liverpula je najtužniji dan proveo daleko od svoje familije. Ograničenje kretanja došlo je zbog pojave novog soja virusa COVID-19 na ostrvu, pa je Klop morao da se pomiri sa činjenicom da će poslednji oproštaj od majke proći bez njegovog prisustva. Pravila su predvidela dolazak članova familije kod smrtnih slučaja, ali su putnici iz Engleske primorani da pored negativnog testa budu u karantinu još deset dana. Usled toga, Klop je odlučio da ostane u Liverpulu, a da kad sve prođe, održi komemoraciju zajedno sa njenim prijateljima i rodbinom.

– Ona mi je značila sve. Bila je prava mama u najboljem smislu. Kao pobožna hrišćanka, znam da je sada na boljem mestu. Čim to okolnosti dopuste, održaćemo divnu komemoraciju kakvu zaslužuje – rekao je Klop za nemački lokalni list “Švarcvalder Bote”.

Pročitajte još

Jirgen je rođen 1967. godine, bio je najmlađe od troje dece Elizabete i Norberta Klopa. Otac je umro 2000. u 66. godini, nekoliko meseci pre nego što će čuveni trener dobiti svoj prvi veliki izazov u nemačkom fudbalu preuzevši tim Majnca.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam