Lajpcig prodao najboljeg igrača Bajernu, pa slavio u Bundesligi

12.02.2021

21:44 >> 21:51

0

Autor: N. St.

Dupla proslava u ekipi

Lajpcig prodao najboljeg igrača Bajernu, pa slavio u Bundesligi
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Velika noć za Lajpcig. Ne samo da su osvojili tri boda nego su zaradili i oko 43 miliona evra od prodaje. Tako bi u najkraćim crtama moglo da se opiše ono što se dešavalo u klubu.

Uoči utakmice sa Augsburgom je stigla potvrda. Najtraženiji igrač ekipe Dajot Upamekano je prodat minhenskom Bajernu. Bavarci su tako pobedili premijerligaške klubove (Liverpul i Čelsi) i pronašli adekvatnu zamenu za Davida Alabu.

– Tačno je, Upamekano će narednih pet godina nositi ovaj dres. Već nekoliko meseci smo vodili intenzivne razgovore sa njim i njegovim menadžerom, srećni smo što smo ga doveli i što smo pobedili jaku konkurenciju – rekao je direktor kluba Hasan Salihamidžić.

Da se nešto dešava moglo je da se vidi i po sastavu tima, sjajni štoper je ostao na klupi i nije ulazio u igru. To nije previše uticalo na ekipu pošto su savladali Augsburg – 2:1 (2:0).

Bajern je dobio ovu trku, a Lajpcig bi mogao da zaradi još novca ubrzo pošto se interesovanje najjačih engleskih klubova sada premestilo na drugog njihovog defanzivca – Ibrahimu Konatea.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike