Šta će biti sa utakmicom omladinaca Crvene zvezde u Ligi šampiona: U igri su tri opcije

13.02.2021

17:10 >> 19:39

0

Autor: D. Petković

Direktor Omladinske škole Dragan Mladenović govori za 24sedam

Šta će biti sa utakmicom omladinaca Crvene zvezde u Ligi šampiona: U igri su tri opcije
Copyright MN Press

Sat otkucava za francuski Anže. Čelnici kluba moraće u narednih par dana da obaveste Crvenu zvezdu oko uslova za odigravanje utakmice njihova dva U19 tima u okviru UEFA omladinske Lige šampiona.

Lopta je u dvorištu Francuza, jer vlasti njihove zemlje ne dozvoljavaju ulazak građanima van Evropske Unije bez odlaska u sedmodnevni karantin. Utakmica je zakazana za 2. mart i male su šanse da će Francuska ukinuti restriktivne mere u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović za 24sedam kaže da njegov klub prati situaciju i da očekuje brzo razrešenje ovog problema.

Tri opcije su u igri: Da nas puste u zemlju i da odigramo meč, da idemo na neutralan teren u drugu zemlju i da oni dođu kod nas u Beograd – direktno objašnjava Mladenović.

Konkretno šta to znači.

– Ako oni odbiju treću mogućnost, jer ih brine obavezan odlazak u karantin po povratku iz Srbije, onda moraju da kažu šta je to po njima najbolje rešenje. Mi sigurno nećemo pristati da idemo u Francusku kako bismo pre toga bili u karantinu. To ne dolazi u obzir.

U francuskom klubu nisu odbacili mogućnost i da se meč ne odigra, a od tog scenarija se i najviše plaše.

Pa, sve je do njih. Oni moraju jasno reći da li su sposobni da organizuju meč i da nas obaveste o tome.

Pročitajte još

A sa kavim se problemima susreću u Ljutice Bogdana jasno je iz sledećih reči Mladenovića.

Već su neki rokovi prošli. Potrebno je pronaći karte i smeštaj za 40 osoba i to se mora uraditi na vreme, a ne u poslednji čas. Nije to sad da se nađu negde tri drugara, pa se potrpaju u jedna kola ili kupe tri avionske karte i otputuju negde u šoping. Ako ne mogu da igraju, pa i to je onda neko rešenje, samo ga moraju saopštiti nama i UEFA – zaključuje Mladenović.

Problem je i dalje prisutan, a 2. mart je tu, praktično iza “ćoška”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike