Het-trik Mbapea pomogao raspad Barse na Nou Kampu, Red Bulu sve crveno od Salaha i Manea

17.02.2021

21:52 >> 14:26

0

Sve je jasno posle prvih mečeva osmine finala Lige šampiona

Het-trik Mbapea pomogao raspad Barse na Nou Kampu, Red Bulu sve crveno od Salaha i Manea
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Velika Barselona odavno nije velika na terenu, uprkos stotinama miliona potrošenih za Dembelea, Grizmana ili pola milijarde evra isplaćene Mesiju za četvorogodišnji ugovor.

Katalonci su samo u prvom poluvremenu bili sposobni da odgovore na žestoki presing igrača PSŽ, da bi u drugom potpuno pali pred naletom Mbapea i društva.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

PSŽ je bez Nejmara na Nou Kampu slavio sa 1:4 (1:1), a junak je trostruki strelac Mbape. On je mrežu Ter Štegena pogađao u 32, 65. i 85. minut, pridružio mu se i Ken golom u 70. minutu, dok se za domaće upisao Mesi u 27. minutu iz penala.

U drugom meču osmine finala u Ligi šampiona, fudbaleri Liverpula savladali su Lajpcig u Budimpešti rezultatom 0:2 (0:0).

Pogotke su postigli Salaha u 53. i Manea u 58. minutu. Liverpul je došao u Mađrasku gde se igralo na neutralnom terenu zbog zabrane ulaska u Nemačku bilo koga iz Velike Britanije sa teškim bremenom poslednjih neuspeha u Premijer ligi, koji su ih udaljili od odbrane titule. Ipak, kada je bilo to najpotrebnije crveni su bili pravi. Pozadi sigurni, napred ubojiti, spremni da svaku grešku neiskusnog rivala pretvore u vođstvo.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Pročitajte još

Prvo je kažnjeno Sabicerovo vraćanje lopte štoperima kada je Salah presekao taj pas i matirao Gulačija, a zatim se po istoj matrici odigrao scenario za drugi pogodak gostiju. Lošu procenu situacije imao je Mukijele, jer je njegov start otvorio vrata Senegalcu ka golu i novom vođstvu Liverpula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike