KRAJ: Žiru "upropastio" Sevilju, goreće u grupi H u poslednjem kolu, Lacio uzeo bod u Dortmundu

02.12.2020

19:30 >> 22:02

0

Autor: Adam Štulić

Završeno je peto kolo Lige šampiona

KRAJ: Žiru "upropastio" Sevilju, goreće u grupi H u poslednjem kolu, Lacio uzeo bod u Dortmundu
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Sevilja, Dortmund i Mančester bili su domaćini tri derbija na kraju petog kola Lige šampiona.

Ljubitelji fudbala bili su na velikim mukama da odaberu kojoj od tri “poslastice” da posvete punu pažnju, s obzirom da su dueli Sevilje i Čelsija, Borusije Dortmund i Lacija, te Mančester junajteda i PSŽ opravdali epitete derbija kola.

Liga šampiona: Matematika, derbi i mečevi za poigravanje

Veče u elitnom takmičenju obeležio je Olivije Žiru, koji je u  u Španiji, odigrao, možda, najbolji meč u karijeri i sa četiri gola sam pobedio Sevilju 4:0 i tako poslao Čelsi u nokaut fazu takmičenja s prvog mesta u grupi.

Borusija i Lacio još uvek matematički nisu obezbedili mesto u osmini finala elitnog takmičenja, a remi na “Vestfalenu” (1:1) iskoristio je Briž i ubedljivom pobedom protiv Zenita u Belgiji (3:0) sačuvao šanse za zimovanje u Ligi šampiona. Belgijski šampion je s tri boda protiv tima iz Sankt Peterburga osigurao mesto u šesnaestini finala Lige Evrope.

Biće pakleno u poslednjem kolu Lige šampiona: Inter se u Menhengladbahu vratio u borbu za nokaut fazu, Ajaks i Atalanta odlučuju u direktnom duelu

Najzanimljivije biće u grupi H, gde je posle meča na “Old Trafordu”, koji je PSŽ dobio protiv Mančester junajteda (3:1), neizvesnost dostigla tačku ključanja, pošto pred poslednje kolo “đavoli”, “sveci” i Lajpcig imaju po devet bodova..

90+4′ – KRAJ

Završeni su svi mečevi petog kola Lige šampiona.

90+1′ – GOOOL, NEJMAR OVERIO TRIJUMF PSŽ (VIDEO)

Nejmar je započeo i završio akiju, kojom je PSŽ overio trijumf u Mančesteru. Brazilac je povukao kontru, Mbape je sjajno u prazan prostor proigrao Rafinju, koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru, nesebično proigrao Nejmara, koji je na petercu imao lak zadatak da loptu pošalje u mrežu “đavola”.

83′ – GOOOL, OVO JE VEČE OLIVIJEA ŽIRUA

Čelsi je dotukao Sevilju. Olivije Žiru je posle tri data gola iznudio i penal, koji je potom rutinski pretvorio u gol za 4:0.

74′ – GOOOL, HET-TRIK ŽIRUA (VIDEO)

Sjajno veče za Žirua u Sevilji. Kante je povukao loptu po desnoj strani, uputio sjajan centaršut na peterac, gde se iskusni francuski napadač sjajno pozicionirao između dva štopera domaćeg tima i glavom je zakucao u mrežu.

73′ – GOOOL, BRIŽ OVERIO POBEDU

Briž je overio tri boda i plasman u nokaut fazu Lige Evrope protiv Zenita. Denis je centrirao po zemlji sa desne strane, lopta je došla do usamljenog Langa, kojem nije bilo teško da je sa pet metara pošalje u mrežu ruskog tima.

70′ – CRVENI KARTON

Samo 60 sekundi pošto su primili gol, fudbalri Mančester junajteda su ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Fred dobio drugi žuti karton.

69′ – GOOOL, PSŽ PONOVO VODI (VIDEO)

PSŽ ponovo ima prednost na “Old Trafordu”. Posle kornera sa desne strane i karambola u kaznenom prostoru Mančester junajteda, lopta je došla do Markinjosa, koji je s pet metara zatresao mrežu Mančestera.

66′ – GOOOL, JUVE DAO I TREĆI, LACIO IZJEDNAČIO (VIDEO)

Ponovo je Kijeza bio asistent u golu Juventusa. Ovoga puta je Morata dobio loptu u noge, sjajno se okrenuo i potom lako poslao loptu u mrežu sa šest metara.

Lacio je izjednačio u Dortmundu golom Imobilea iz penala, za koji se prethodno izborio Sergej Milinković Savić.

58′ – GOOOL, BRIŽ NADOMAK LIGE EVROPE

Briž duplira vođstvo protiv Zenita, golom Fanakena iz penala.

57′ – GOOOL, RONALDO TRESE MREŽU DINAMA (VIDEO)

Juventus je duplirao prednost protiv kijevskog Dinama. Kijeza je uputio centaršut sa desne strane, Morata je malo zakasnio, ali je lopta došla do Ronalda, koji je samo ćušnuo u praznu mrežu.

54′ – GOOOL, ČELSI DUPLIRAO PREDNOST (VIDEO)

Prvi gol u nastavku utakmica viđen je u Sevilji. Kovačić je maestralno izbacio u prazan prostor Žiru, iskusi francuski napadač je izdržao duel s defanzivcem Sevilje, napravio još korak i potom rutinski “bocnuo” loptu pored ruke istrčalog golmana domaćih.

47′ – PONIŠTEN GOL ZENITU

Posle centaršuta sa leve strane, Minjole je paradom zaustavio loptu, na koju je natrčao Kuzjaev i smestio je u mrežu, ali se tom prilikom poslužio rukom, zbog čega je gol poništen.

46′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme na poslednjih šest mečeva petog kola Lige šampiona.

45′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena na svim utakmicama.

44′ – GOOOL, DORTMUND VODI (VIDEO)

U samoj završnici prvog poluvremena, Borusija je došla do prednosti protiv Lacija. Reina je loše ispucao loptu, na polovini terena je proigrao fudbalera domaćeg tima, koji je odmah uputio ka kaznenom prostoru Rimljana. Rojs je sjajno uputio loptu između defanzivaca rimskog kluba, Gereiro je utrčao i lako je poslao u mrežu.

33′ – GOOOL, VODI I BRIŽ

Briž je poveo protiv Zenita. Posle centaršut sa leve loše, jedan defanzivac ruskog tima je loše izbio loptu, na nju je natrčao De Katelar i sa desetak metara je zakucao u mrežu.

32′ – GOOOL, JUNAJTED IZJEDNAČIO (VIDEO)

Dugo je trajala akcija Junajteda, šut Van Bisake sa 16 metara odbranio je Navas, ali je lopta ostala u posedu domaćih, došla je do Rašforda, koji je sa 15 metara šutirao, Danilo je pokušao da ga izblokira ali je loptu zakačio taman toliko da prevari svog golmana.

29′ – VELIKA PRILIKA ZA LACIO

Korea je prosledio loptu do Sergeja Milinkovića Savića, koji se, iskosa sa desne strane, u visini penala, odlučio za dodavanje i pogrešio.

28′ – GOOOL, BARSELONA UBEDLJIVA U BUDIMPEŠTI

Barsa vodi 3:0, golom Dembelea iz penala. Prethodno je Frimpong u kaznenom prostoru oborio Brajtvajta.

20′ – GOOOL, BARSA DUPLIRALA PREDNOST, POVEO I JUVE (VIDEO)

Dugo je trajala akcija Barselone, Dembele je prošao po desnoj strani i uputio centaršut po zemlji, a Brajtvajt je na petercu uklizao i poslao loptu u mrežu Ferencvaroša.

Juventus je poveo kolom Kijeze. Aleks Sandro je centrirao sa leve strane, a mladi italijanski napadač je dobro reagovao i sa šest, sedam metara glavom poslao loptu u mrežu kijevskog Dinama.

14′ – GOOOL, MAJSTORIJA GRIZMANA (VIDEO)

Sjajna akcija Barselona završena je na majstoriski način. Alba i Dembele su kombinovali po desnoj strani, desni bek Katalonaca je centrirao po zemlji u peterac Ferencvaroša, gde je Grizman zahvatio loptu petom i kroz noge golmana poslao je u mrežu mađarskog tima.

8′ – GOOOL, VODI ČELSI (VIDEO)

Čelsi je sazluženo poveo u Španiji. Žiru je primio loptu u kaznenom prostoru, u prijemu je obišao rivala i potom sa sedam, osam metara šutirao poluvisoko, dovoljno da prebaci istrčalog golmana Sevilje i zatrese mrežu rivala.

6′ – GOOOL, VODI PSŽ (VIDEO)

PSŽ vodi od šestog minuta u Mančesteru. Mpabe je šutirao sa ivice kaznenog prostora, bio je izblokiran, ali se lotpa odbila do Nejmara, koji je iskosa sa leve strane šutirao snažno i zatresao mrežu De Hee.

5′ – ČELSI NAPADA

Čelsi je odlično počeo meč u Sevilji. Imali su dve izgledne prilike u prvih pet minuta, ali su oba puta iz povoljnih pozicija šutirali pored gola.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su poslednji mečevi petog kola Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike