Srpski Ajntraht srušio šampiona: Jović starter, Kostić asistent – Bajern pao u Frankufrtu

20.02.2021

16:34 >> 18:31

0

Autor: N. St.

Poraz Bavaraca u Bundesligi

Srpski Ajntraht srušio šampiona: Jović starter, Kostić asistent – Bajern pao u Frankufrtu
Copyright Tanjug/Arne Dedert/POOL via AP

Osvajanje FIFA klupskog Svetskog prvenstva je izgleda koštalo Bajern. Po povratku sa tog takmičenja su u padu forme. Prvo ih je ranio Bilefeld (3:3), a sada ih je dokrajčio Ajntraht.

Frankfurt je, na srpski pogon, srušio šampiona – 2:1 (2:0).

Od starta je Adi Hiter krenuo sa dvojicom članova reprezentacije Srbije, Filipom Kostićem i Lukom Jovićem. Krenulo je savršeno. U 12. minutu je Kostić asistirao, Kamada pogodio za 1:0. U 31. minutu je Junes prelepim pogotkom duplirao prednost. Očekivano, gosti se nisu predavali. U 53. minutu je Sane „provozao“ odbranu rivala, uposlio Levandovskog kome nije bilo teško da sa nekoliko metara smesti loptu u mrežu.

Imali su i jedni i drugi nekoliko dobrih prilika do kraja. Koman na jednoj srani, na drugoj su domaćin itražili penal, VAR nije tako mislio, dok je u nadoknadi Kostić imao priliku i da se upiše u strelce, ali je nije iskoristio. Filip je odigrao ceo meč, dok je Luka izašao u 68. minutu zbog povrede. Došlo je do sudara sa Suleom, defanzivac Bajerna mu je u jednom duelu zario zube u glavu. Krenula je krv, trener nije želeo da rizikuje.

Bajern je i dalje prvi sa 49 bodova, Lajpcig ima pet manje i meč manje, dok Ajntraht ima 42 i nalazi se na četvrtoj poziciji.

REZULTATI:
Menhengladbah-Majnc 1:2
Frankfurt-Bajern 2:1
Keln-Štutgart 0:1
Frajburg-Union Berlin 0:1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike