Velika noć sjajnog Žirua u Sevilji i Nejmara na Old Trafordu!

02.12.2020

22:00

0

Francuz postigao četiri gola protiv ekipe Nemanje Gudelja, a Brazilac vodio PSŽ do pobede nad Mančester junajtedom

Velika noć sjajnog Žirua u Sevilji i Nejmara na Old Trafordu!
Copyright Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Derbi druge noći 5.kola Lige šampiona na Old Trafordu započeo je u znaku bolje igre gostiju iz Pariza, koji su tražili revanš za poraz (1:2) od Junajteda na “Parku prinčeva”. Dobar početak rezultirao je i ranim vođstvom u 8.minutu preko Nejmara, posle zajedničke akcije sa Mbapeom.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Sve je moglo postati jasnije da je Fred za udaranje glavom u lice Ikardija dobio crveni karton od Italijana Orsata, jer bi u tom slučaju minus sa igračem manje bio teško nadoknadiv. Kako se to nije desilo, domaći su poklon od iskusnog sudije iskoristili kao vetar u leđa koji im je doneo izjednačenje pogotkom Rašforda u 32. minutu.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Potpuno drugi tok derbi je dobio sredinom drugog poluvremena. Markinjos se u 69. minutu upisao u listu strelaca, pa je i Fred konačno “dolijao” zaradivši drugi žuti karton za svoju novu nesmotrenost tokom igre. Iz te situacije Mančester junajted je probao da nađe izlaz ulascima Pogbe, Grinvuda i Van de Bejka, ali u završnici je PSŽ umeo pametnije da odigra nego na početku meča. Tačku na meč postavio je Nejmar golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena – 1:3. Nemanja Matić nije ulazio u igru.

Sevilja i Čelsi nisu ostavili ni promil nade Krasnodaru i Renu da bi mogli da se umešaju u borbu za dva vodeća mesta u grupi E, ali su pitanje zaposedanja vrha morali da reše u međusobnom duelu na “Pichuanu”. Veću želju su pokazali gosti tako što su već u prvih deset minuta napravili nekoliko lepih prilika pred golom Sevilje, a jednom su i pogodili mrežu zahvaljujući spretnom Žiruu u 8.minutu.

Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Isti igrač bio je koban po špansku ekipu i u nastavku meča. Prvo je u 54.minutu postavio 0:2, a onda je u 74.minutu sjajnim trzajem glavom na centaršut Kantea ostvario het-trik. Fenomenalno veče u Sevilji okončao je penalom u 83. minutu za konačnih 0:4. Nemanja Gudelj proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu Sevilje.

Mučio je Ferencvaroš Barsu na Nou Kampu, da bi im igrači slavnog kluba brzo ispostavili račun i za prethodni i za večerašnji meč. Golovima Grizmana u 14, Brajtvajta u 20 i Dembelea u 28.mimutu iz penala kombinovani tim gostiju bez Mesija lagano je ostvario nedostižnih 0:3 već u prvom poluvremenu.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Borusija i Lacio su podelili bodove na Vestfalenu – 1:1, iako su domaći ostavili jači utisak igrom i zalaganjem.  Ključni trenutak odigrao se u 67. minutu kada je Marušić srušen u kaznenom prostoru domaćeg tima, a sudija Lahoz na asistenciju svog pomoćnika pokazao na belu tačku. Precizan izvođač bio je najbolji strelac rimskog tima Imobile, koji je tako doneo važan bod u borbi za prolaz u nokaut rundu Lige šampiona. Sergej Milinković-Savić igrao je do 80. minuta za Lacio.

Tanjuug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Novi duel učitelja i učenika, Mirčee Lučeskua i Andree Pirla pripao je očekivano mlađem stručnjaku. Čovek odluke bio je Kijeza koji u 21. minutu prvi matirao odbranu kujevskog Dinama, da bi u 57. minutu asistirao Ronaldu za njegov prvi gol u Ligi šampiona u ovoj sezoni. U 66. minutu Morata je povećao na 3:0što je bio konačan rezultat.

Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Ulažu Rusi iz godine u godinu sve više novca ne bi li u Ligi šampiona napravili vredniji rezultat, ali ništa od silnih investicija nije ih pomerilo sa mrtve tačke u najjačem takmičenju. U susretu sa Brižom pokazali su nezrelost i manjak ozbiljnog kvaliteta tako da su ih Belgijanci sa ubedljivih 3:0 osramotili i zakucali na poslednje mesto na tabeli grupe F sa svega jednim bodom na kontu.

Grupa E

Krasnodar – Ren 1:0 (0:0)

Sevilja – Čelsi 0:4 (0:1)
Tabela: Čelsi 13, Sevilja 10, Krasnodar 4, Ren 1.

Grupa F

Borusija D. – Lacio 1:1 (1:0)
Briž – Zenit 3:0 (1:0)
Tabela: Borusija D 10, Lacio 9, Briž 7, Zenit 1.

Grupa G

Ferencvaroš – Barselona 0:3 (0:3)
Juventus – Dinamo K. 3:0 (1:0)
Tabela: Barselona 15, Juventus 12, Dinamo K. 1, Ferencvaroš 1.

Grupa H

Bašakšehir – Lajpcig 3:4 (1:2)
Mančester junajted – PSŽ 1:3 (1:1)
Tabela: PSŽ 9, Mančester junajted 9, Lajpcig 9, Bašakšehir 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike