Odlična uvertira za Italiju: Prekidi su najjače oružje Zvezde, naučio je to i Spartak (VIDEO)

21.02.2021

18:03 >> 19:22

0

Trijumf crveno-belih u Subotici

Odlična uvertira za Italiju: Prekidi su najjače oružje Zvezde, naučio je to i Spartak (VIDEO)
Copyright MN Press

Sjajna uvertira za najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone. Čeka Crvenu zvezdu okršaj sa Milanom u Italiji, ali su pre toga morali da se posvete obavezama u domaćem šampionatu.

Odradili su posao, osvojili su tri boda i pobedili Spartak u Subotici – 1:2 (1:0).

I ovaj meč je potvrdio da je najjače oružje Stankovićevih pulena prekid. Golovi posle kornera su to dokazali. Spartak je poveo preko Furtule, ali su Ivanić i Sanogo doneli preokret.

Od starta utakmice je plan domaćina bio jasan, da spreči tečnu igru Zvezde i da ne dozvoli protivniku da se rastrči po terenu. Pravili su dosta faulova, pa je je tako u prvih 10 minuta sudija Lukić pokazao tri žuta kartona (Maričić i Šimura na jednoj, Nikolić na drugoj strani). Tada je viđena i jedna sporna situacija, Petrović je pokušao glavom, lopta je pogodila u ruku jednog od igača domaćeg tima, crveno-beli su tražili penal, arbitar je odmahnuo rukom.

Posle te situacije su Subotičani polako počeli da se oslobađaju pritiska, napadali su, uglavnom iz kontri. U Zvezdi su Falćineli i Falko bili ti koji su pokušavali da zatresu mrežu. Onda je u 27. minutu Stanković iznenadio mnoge, izveo je Falka iz igre, uveo je Bena. Nije delovalo kao da je Filipo povređen.

Kazna za propušteno stigla je u 35. minutu. Srećković je poslao loptu u prostor, Furtula se ubacio između dvojice igrača i matirao Borjana za vođstvo (1:0). Do kraja prvog dela su se ređale šanse za Falćinelija kao na traci, ali lopta nije završila u golu.

Ofsajdi su obeležili start drugog dela. I jedni i drugi su se našli u nedozvoljenim pozicijama. Stanković je odlučio da u 60. minutu reaguje trostrukom izmenom. Uveo je Srnića, Sanoga i Gavrića, izveo Pavkova, Rodića i Petrovića. Bila je to dobra odluka, pošto je Slavoljub “razmrdao” tim, igra se ubrzala, a to je donelo nove šanse.

Prvu u 65. minutu, velika gužva u petercu i mnogo sreće za domaćina. Spasili su ih stativa, pa Dunđerski. Uglavnom se igralo pred golom Subotičana. Tražili su način da izjednače i u tome su konačno uspeli. Ben je centrirao iz kornera, Milunović prebacio do Ivanića koji je glavom lako smestio loptu u mrežu za 1:1.

Tufegdžić je mogao u jednom od retkih napada domaćina da vrati prednost. Imao je situaciju jedan na jedan, Pankov je bio pored njega, on je krenuo ka golu Borjana, ali je izgubio snagu. Nešto duži prekid je bio zbog povrede Ivančevića. Utakmica se ubrzo nastavila, a onda je usledio novi korner. Ponovo je Ben poslao savršen centaršut, Sanogo je nadskočio čuvare i pogodio dalji ugao za preokret!

Do kraja nije bilo novih promena. Crveno-beli su slavili.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike