KRAJ: Bajern silan na "Olimpiku", majstorija Žirua i VAR doneli pobedu Čelsiju (VIDEO)

23.02.2021

19:42 >> 22:01

0

Autor: Adam Štulić

Minhenski velikan ubedljiv protiv Lacija, Atletiko u revanšu juri gol zaostatka

KRAJ: Bajern silan na "Olimpiku", majstorija Žirua i VAR doneli pobedu Čelsiju (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Liverpulu i PSŽ, koji su širom otvorili vrata četvrtfinala elitnog takmičenja, pridružili su se i fudbaleri minhenskog Bajerna, dok je uz rame Borusiji iz Dortmunda i Portu, koji imaju pozitivne rezulate posle prvih mečeva, stao Čelsi.

Evropski i svetski klupski prvak bio je veoma ubedljiv u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja. Bavarci su protiv Lacija u Rimu slavili 4:1, dok su “plavci” minimalnim rezulatom bili bolji kao gosti od madridskog Atletika na meču koji se igrao na neutralnom terenu u Bukureštu.

Podsetimo, prethodno su “redsi” kao gosti bili bolji od Lajpciga 2:0, dok su “sveci” na “Nou Kampu” bili ubedljivi protiv Barselone 4:1. “Milioneri” su iz Sevilje odneli pobedu 3:2, dok je Juventus poražen na gostovanju u Portu 2:1.

Pročitajte još

90′ – KRAJ

Posle četiri minuta nadoknade vremena meč u Rimu je završen pobedom Bajerna 4:1. U Bukureštu se igralo dva minuta duže, ali nije bilo promene rezultata, Čelsi je savladao Atletiko 1:o.

83′ – VERNER

Dobra prilika za Čelsi da reši meč. Timo Verner je po desnoj strani utrčao u punom sprintu u kazneni prostor rivala, snažno je sa desetak metara šutirao u bliži ugao, ali je Oblak vrhovim prstiju uspeo da loptu izbije u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po Madriđane.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

80′ – REINA

Ponovo je iskusni čuvar mreže Lacija loše ispucao loptu. Ona je došla do Levandovskog, koji se lepo zagradio i šutirao, ali je Reina još jednom bio bolji od poljskog napadača. Minut kasnije Kataldi je zamenio Sergeja Milinkovića-Savića.

75′ – “ZAKUVALO” SE U RIMU

Iako Bajern ima ubedljivu prednost, Lacio konstantno napada u želji da još više ublaži zaostatak. Malo se “zakuvalo” na terenu, viđeno je nekoliko oštrih startova, koje je glavni arbitar meča sankcionionisao žutim kartonima i na taj način održao utakmicu u fer-plej okvirima.

68′ – GOOOL (VIDEO)

Vodi Čelsi u Bukureštu, majstorijom Žirua. Išao je napad londonskog tima po levoj strani, usledio je centaršut koji je izblokiran. Ermoso je bio u duelu s jednim fudbalerom Čelsija, lopta je poletela u vazduh, a iskusni Francuski napadač je “uhvatio makazice” i zatresao mrežu Oblaka. Pogodak je u prvi mah poništen zbog ofsajda, ali je posle pregledavanja VAR, koje je trajalo skoro tri minuta, odlučeno da nema nedozvoljene pozicije, pošto je fudbaler Atletika asistirao Žiruu.

60′ – BORBA

Istekao je sat igre na meču madridskog Atletika i Čelsija. Iako nema golova, tempo utakmice je odličan, fudbaleri oba kluba se trude da postignu gol, ali zasad odbrane rade odličan posao na obe strane.

49′ – GOOOL (VIDEO)

Lacio je smanjio prednost. Posle lepog proigravanja Luisa Alberta, Korea je izdržao duel sa defanzivcem Bajerna, ušao u kazneni prostor i onda plasirao loptu pored Nojera.

47′ – GOOOL (VIDEO)

Tek što je krenulo drugo poluvreme, Bajern je dao i četvrti gol. Lacio je primio gol iz svog kornera. Sane je sjajno otvorio kontranapad, u kaznenom prostor Rimljana ušao sam, fintom se oslobodio čuvara i ujedno sačekao saigrače, a posle njegovog oštrog centaršuta po zemlji Aćerbi je poslao u sopstvenu mrežu.

46′ – BEZ PROMENA

Počela su druga poluvremena, nije bilo promena u sastavima u odnosu na završetak prvog dela igre,

45′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena u Bukureštu i Rimu.

42′ – GOOOL (VIDEO)

U momentima kada je Lacio preuzimao inicijativu i imao nekoliko veoma obećavajućih napada, Rimljani su primili gol. Levia i Patrik su zasmetali jedan drugom, Koman je uzeo loptu i krenuo sam ga golu rivala. Fintom se oslobodio čuvara, šutirao, ali je Reina uspeo da odbrani. Nažalost domaćih, lopta je pala tačno na nogu Saneu, koji nije imao težak posao da je prosledi u praznu mrežu.

39′ – VERNER

Fudbaleri Čelsija su nešto konkretniji rival na “Metropolitanu”, ali su prvu pravu priliku imali u 39. minutu. Verner je uspeo malo da pobegne Saviću, šutirao je iskosa sa leve strane u bliži ugao, ali je Oblak uspeo da odbrani.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

35′ – LEVANDOVSKI

Lacio je na velikim iskušenjima protiv Bajerna. Reininu grešku prilikom deganžiranja lopte zamalo je kaznio Levandovski, ali je njegov šut sa desetak metara, iskusni španski golmna uspeo nogom da odbrani i tako se donekle iskupi za grešku napravljenu nekoliko trenutaka ranije.

31′ – PRVA PROMENA

Inzagi je napravio prvu promenu na isteku pola sata igre. Krivca za prvi gol Musakija je zamenio iskusni Lulić.

24′ – GOOOL (VIDEO)

Bajern je duplirao vođstvo golom Musijale. Akciju je po levoj strani započeo Dejvis, dodao je loptu do Gorecke, koji je samo prosledio do usamljenog Musijale, koji je namestio i veoma precizno, udarcem po zemlji, sa 16 metara zatresao mrežu Reine.

14′ – PRILIKA ZA ATLETIKO

Veliku priliku imali su Madriđani. Najveći posao uradio je Suarez, na gol aut liniji se izborio za loptu, krenuo po desnoj strani ka kaznenom prostoru i potom uputio centaršut po zemlji na drugu stativu, gde je Lemar zakasnio za pola koraka i nije uspeo da iz izgledne situacije zatrese mrežu rivala.

9′ – GOOOL (VIDEO)

Vodi Bajern. Pritisnuli su gosti defanzivce Lacija, Musakio je očajnom povratnom loptom ka Reini uposlio Levandovskog, koji je lako obišao golmana rimskog kluba i potom loptu rutinski prosledio u praznu mrežu.

8′ – BAJERN PRVI PRETI

Za manje od 60 sekundi Bajern je imao dve veoma ozbiljne situacije u kaznenom prostoru Lacija. Domaće je prvi put intervencijom sačuvvao Sergej Milinković Savić, izbivši loptu u korner posle centaršuta Zilea, a u drugoj situaciji je svoju mrežu sačuvao Reina.

6′ – MIRNO

Osim male panike pred golom Čelsija, čiji su defanzivci malo “zakomplikovali život” Mendiju, nema uzbuđenja u uvodu mečeva.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli u Bukureštu i Rimu.

20.40 – SASTAVI

ATLETIKO MADRID – ČELSI

Atletiko M: Oblak, Savić, Felipe, Ermozo, Ljorente, Koke, Lemar, Nigez, Korea, Feliks, Suarez.
Čelsi: Mendi, Ridiger, Kristijansen, Aspilikueta, Alonso, Kovačić, Žoržinjo, Hadson-Odoi, Verner, Maunt, Žiru.

LACIO – BAJERN

Lacio: Reina, Patrik, Aćerbi, Musakio, Marušić, Milinković-Savić, Levia, Luis Alberto, Lacari, Imobile, Korea.
Bajern: Noer, Dejvis, Alaba, Boateng, Zile, Gorecka, Kimih, Koman, Musiala, Sane, Levandovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike