Kostić heroj Ajntrahta, Haland je sjajan, ali Levandovski vlada Bundesligom

06.03.2021

21:20 >> 21:40

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac sprečio poraz tima iz Franfurta, sjajan derbi na Alijanc areni

Kostić heroj Ajntrahta, Haland je sjajan, ali Levandovski vlada Bundesligom
Copyright Tanjug/Thomas Frey/dpa via AP

Zahvaljujući Filipu Kostiću Ajntrahrt je ostao na putu koji vodi u Ligu šampiona sledeće sezone. Srpski reprezentativac postigao je gol u 69. minutu utakmice protiv Štutgarta i tako sprečio drugi uzastopni poraz izabranika Adija Hitera.

“Švabe” su u Frankfurtu vodile od 67. minuta golom Saše Kalajdžića, ali je dva minuta kasnije Kostić postavio konačan rezultat, pošto mu je prethodno, posle asistencije VAR, u 57. minutu poništen gol.

Srpski napadač Luka Jović prvi put od povratka u Frankfurt odigrao je 90. minuta.

Kostićev gol ostao je u senci sjajnog derbija koji su na “Alijanc areni” odigrali Bajern i Borusija Dortmund. “Milioneri” su bili na dobrom putu da osvoje barem bod protiv nemačkog, evropskog i svetskog šampiona pošto su do devetog minuta vodili 2:0 (Haland u 2. i 9. minutu), ali su se na kraju u Dortmund vratili bez ičega.

Bajern je još jednom ove sezone stigao do tri boda pošto je prestigao vođstvo rivala. “Bavarci” su prednost Borusije sustigli do kraja prvog poluvremena, golovima Levandovskog u 26. i 44. minutu (penal), da bi u super zanimljivom finišu meča Gorecka (88′) i Levandovski (90′) doneli minhenskom velikanu važna tri boda u šampionskoj trci za Lajpcigom, koji je bio ubedljiv na gostovanju Frajburgu (3:0).

Pročitajte još

Hofenhajm je na svom stadionu bio bolji od Volfsburga (2:1), Bajer Leverkuzen je minimalnim trijumfom u Menhengladbahu zadržao šanse da se naredne sezone nađe u Ligi šampiona, ujedno gurnuvši Borusiju daleko od mesta koje u narednoj takmičarskoj godini garantuje ušeće u Evropi, dok je Herta sa 2:1 bila bolja od Augsburga.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike