Gotovo, Uroš Đurđević postao Crnogorac: Srbija me ne zove već pet godina

07.03.2021

12:32 >> 12:34

0

Bivši napadač Partizana pružio ruku u Podgorici i stavio se na raspolaganje selektoru Raduloviću

Gotovo, Uroš Đurđević postao Crnogorac: Srbija me ne zove već pet godina
Copyright MN Press

Dileme više ne postoje. Srbija ne može da računa na Uroša Đurđevića, jer je bivši centarfor Partizana od danas i zvanično reprezentativac Crne Gore. On je u izjavi za podgoričke medije potvrdio da se još pre dva meseca odlučio da prihvati poziv selektora Miodraga Radulovića.

Na pitanje da li mu je u tome pomogla i rešenost Srbije da ga ne poziva u nacionalni tim, Đurđević nije dao direktan odgovor:

– Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije… Posle toga nisam imao komunikaciju – kazao je Đurđević, a prenose Vijesti.

Trenutno vodeći strelac Segunde sa 17 postignutih golova veruje da i Crnoj Gori može mnogo da pruži na terenu

– Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvek dam maksimum, to sam radio gde god sam igrao. Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji.

U Partizanu je svojevremeno igrao sa Kosovićem i Jankovićem, kao deo napadačkog tandema koji je činio sa Brazilcem Leonardom. Umesto takvog asa, Đurđević tvrdi da će dobiti još boljeg u liku drugog nekadašnjeg asa crno-belih.

Pročitajte još

– Stevan Jovetić je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom – kazao je Đurđević.

Pre 12 godina, Đurđević je bio potencijalni reprezentativac Crne Gore u mlađim selekcijama.

– Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike