Evertonov niz zaustavljen na "Stamford bridžu": Tuhel je napravio opasnu mašinu

08.03.2021

22:18 >> 22:21

0

Autor: Adam Štulić

Nemački strateg preporodio plavce i vodi ih ka Ligi šampiona

Evertonov niz zaustavljen na "Stamford bridžu": Tuhel je napravio opasnu mašinu
Copyright Tanjug/Glyn Kirk/Pool via AP

Everton je bio u velikom naletu, posle slavlja u gradskom derbiju Liverpula na “Enfildu” vezao je još dve pobede, ali je onda udario u zid. Londonski, koji je podigao nemački stručnjak.

Tomas Tuhel je preporodio Čelsi, od njegovog dolaska na “Stamford bridž” “plavci” ne znaju za poraz, a “karamele” su na svom stadionu savladali 2:0 i zadržali se na kursu koji naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

Izabranici Karla Anćelotija pola sata su izdržali u Londonu, pre nego što su sami sebi zatresli mrežu. U 31. minutu Ben Godfri je postigao autgol i značajno olakšao Čelsiju put do slavlja, koje im je bilo nadohvat ruke u 54. minutu.

Međutim, gol Haverca poništen je na asistenciju VAR, ali samo desetak minuta kasnije bilo je jasno da tri boda ostaju na “Stamford bridžu”, kada je Žoržinjo realizovao penal.

Čelsi, ipak, još nema tu privilegiju da se opusti, pošto mu “za vratom diše” Vest Hem, koji je istim rezultatom, na svom terenu, bio bolji od Lidsa.

Pročitajte još

Pošto su, uz malo sreće, “preživeli” početi nalet gostiju, kojima je VAR poništio gol Tajlera Robertsa, “čekićari” su polako preuzimali inicijativu i u 21. minutu dobili priliku da iz penala dođu do vođstva.

Džesi Lingard je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac sa 11 metara odbranio golman Lidsa. Ipak, sreća se ponovo osmehnula londonskom klubu, pošto je Lingard uspeo da “popravi” svoj promašaj i najavi trijumf domaćih, koji je sedam minuta kasnije overio Doson.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike