Oproštaj od Maradone koji tera suze na oči: "Izvini što sam ikada posumnjao u tebe"

04.12.2020

12:09 >> 13:07

0

Autor: D. B.

Društvenim mrežama kruži pismo jednog Napolitanca u kome je objašnjeno zbog čega je Dijego idol mnogih

Oproštaj od Maradone koji tera suze na oči: "Izvini što sam ikada posumnjao u tebe"
Copyright Profimedia

Da li je Dijego Armando Maradona bio najbolji fudbaler svih vremena? Ovo je pitanje koje „muči“ decenijama unazad sve ljude koji sebe nazivaju fanovima najvažnije sporedne stvari na svetu.

A za sve one koji i dalje imaju dilemu da li je Argentinac zaista bio broj 1 svih vremena, ili je to Pele ili možda neko od savremenih heroja, poput Kristijana Ronalda ili Lea Mesija, odgovor je stigao od jednog navijača čije se pismo širi društvenim mrežama i daje odgovor na pitanje da li uopšte treba sumnjati u ono što je Dijego uradio tokom karijere.

Rođen sam u godini kada je Dijego Armando Maradona stigao u Napulj, nekoliko meseci pre nego što je kročio na stadion koji će se uskoro po njemu zvati. Ne sećam se 1986. godine i Svetskog kupa. Ne sećam se ni prve titule koju je osvojio sa Napolijem, osvojenog Kupa UEFA, čak ni druge titule. Bio sam suviše mlad – počeo je pismo ovaj navijač rođen 1984. godine.

Prva jasna fudbalska sećanja ovog čoveka sežu do 1990. godine.

Tada se igralo Svetsko prvenstvo u Italiji. I prva asocijacija na to takmičenje mi nije Maradona nego Toto Skilaći. Sećam se kako su izbacili Maradonu sa SP 1994. godine.

Pročitajte još: Ovaj čovek i dalje ne zna da je Maradona umro

Otkrio je ovaj navijač i deo svog privatnog života, odnosno prepiske sa prijateljima.

Tokom 2013. godine napravili smo grupu na Watsap-u. U njoj je osam momaka. Osam fudbalskih zaluđenika. Svi smo rođeni 1984. i ne sećamo se kako je Marada igrao. Jednom sam postavio pitanje: „Zbog čega misliš da je Maradona najveći?“ Pet minuta nije bilo odgovora. Jedan od članova grupe je demonstrativno napustio grupu. Za njega, to je aksiom. Nema prostora za ovakvo pitanje. Zapitao sam se zbog čega.

A onda je usledilo i dugo i precizno objašnjenje.

– Zapitao sam se – a Mesi? Ronaldo? Kristijano Ronaldo? Zar oni nisu veliki kao i Mardona? Van Basten? Pele? Toti? Saki? Počeo sam da proveravam podatke. Statistika kaže da Dijego nije dao golova, nije odigrao utakmica i nije bilo toliko puta šampion kao recimo Mesi ili Kristijano Ronaldo. A opet, najveći je svih vremena! Kako? A onda sam shvatio…

Pročitajte još: Ovo je kuća u kojoj je umro Maradona

Nabrajajući razloge zbog čega je ikona fudbala ostavila neizbrisiv trag na kompletan fudbalski svet, ovaj Italijan je nabrajao.

On u Napulj nije došao vozeći „ferari“. Ne. Dovezao se „fijatom“. On je čovek koji je bacio 85.000 ljudi u ekstazu dok su ga gledali kako je driblao rivale. On je narodu Napulja doneo pet trofeja. On je narodu Argentine doneo titulu prvaka sveta. On je dao Englezima najbolji gol svih vremena.

Umesto zaključka, ovaj navijač je napisao:

Izvini Dijego što sam ikada posumnjao u tebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike