KRAJ: Porto posle produžetka, sa igračem manje, izbacio Juventus, Borusija preživela dramu i preko Sevilje stigla do četvrtfinala LŠ (VIDEO)

09.03.2021

19:44 >> 22:57

0

Autor: Adam Štulić

Odigrani prvi revanš mečevi osmine finala Lige šampiona

KRAJ: Porto posle produžetka, sa igračem manje, izbacio Juventus, Borusija preživela dramu i preko Sevilje stigla do četvrtfinala LŠ (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Poznata su prva dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona. Borusija iz Dortmunda i Porto izborili su mesto među najboljih osam klubova u Evropi.

Nemački i portugalski predstavnik odbranili su povoljne rezultate iz prvih duela protiv Sevilje i Juventusa, i posle veoma dramatičnih finiša izborili se za nastavak ovosezonskog evropskog puta.

Izabranici Serža Konseisaoa su od 54. minuta igrali sa igračem manje u Torinu, ali su posle produžetaka uspeli da prođu dalje, zahvaljujući postignutom golu više u gostima. Podsetimo, u Porto je na “Dragaou” slavio 2:1, dok je na “Alijanc areni u Torinu, “stara dama” ostvarila pirovu pobedu 3:2.

Borusija je, posle slavlja u Sevilji (3:2), imala sve u svojim rukama na “Vestfallenu”, vodila je 2:0, ali su gosti u petom minutu nadoknade vremena postigli izjednačujući gol, i u poslednjih 90-ak sekundi opsedali su gol “milionera”, koji su uspeli da se odbrane.

Pročitajte još

120′ – KRAJ

Posle tri minuta nadoknade vremena, Kujpers je odsvirao kraj sjajnog meča u Torinu. Porto je izgubio od Juventusa (3:2), ali ide dalje zahvaljujući postignutom golu više u gostima.

117′ – GOOOL (VIDEO)

Tek što su pošli sa centra, fudbaleri Juventusa se vraćaju u život. Posle kornera sa leve strane, Rabio je bio najviši u skoku i zatresao je mrežu gostiju. Sledi paklenih pet, šest minuta do kraja.

115′ – GOOOL (VIDEO)

Porto je izjednačio, Serđo Oliveira je postigao gol iz slobodnog udarca sa preko 25 metara. Šutirao je snažno po zemlji, lopta je prošla kroz noge Kristijanu Ronaldu i završila u mreži Juventusa.

106′ – MENAJU I GOSTI

Toni Martinez je na startu drugog produžetka zamenio Maregu.

105′ – ZAVRŠEN PRVI PRODUŽETAK U TORINU

Posle prvog produžetka rezultat je isti. Juventus vodi 2:1.

102′ – PROMENE

Pirlo pravi dvosrtuku izmenu. Artura i Kijezu zamenili su Kuluševski i Bernardeski, koji je posle samo nekoliko sekundi na terenu zaradio žuti karton zbog veoma neopreznog starta nad Markom Grujićem, kojem se dugo ukazuje pomoć na terenu.

97′ – PORTO OPASNIJI

Iako ima igrača manje, Porto je konkretniji rival na startu prvog produžetka. Marega je zarpetio glavom, ali je Ščesni bio na mestu i relativno lako je intervenisao.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

91′ – POČEO PRVI PRODUŽETAK

Počeo je prvi produžetak u Torinu.

90+7 – BORUSIJA U ČETVRTFINALU, PRODUŽECI U TORINU

Posle velike drame u završnih 90-ak sekundi, turski sudija Čakir je odsvirao kraj meča u Dortmundu. Borusija i Sevilja su igrali 2:2, dalje ide nemački tim zbog pobede u gostima (3:2) u prvom meču. U Torinu će Juventus i Porto igrati produžetke.

90+5′ – GOOOL

Sevilja je izjednačila u petom minutu nadoknade vremena. Rakitić je centrirao sa desne strane, a En Nesiri je zakucao loptu pod prečku.

90+3′ – PREČKA

Mnogo sreće za Porto u nadoknadi vremena. Prvo je Morati poništen gol zbog ofsajda, a onda je mrežu gostiju sačuvala prečka posle fenomenalnog šuta Kvardada.

90′ – GRUJIĆ U IGRI

Marko Grujić je u 90. minutu zamenio Uribea. U Dortmundu se igra šest minuta nadoknade vremena, dok će se u Torinu nadoknaditi pet minuta.

85′ – PRETE PORTO I SEVILJA

Pošto je Kijeza propustio priliku da dovede Juventus na prag četvrtfinala, pošto je njegov šut odbranio golman Porta, gosti su zapretili preko Sara i Marege. Prvi je šutirao odlično sa preko 20 metara, ali je Ščesni bio oprezan i boksovanjem je uspeo da odbrni, da bi potom napadač portugalskog kluba šutirao iskosa sa leve strane, sa sedam metara, u bliži ugao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. I Sevilja konstantno napada Borusiju, koja uspeva da odbije sve nalete prošlosezonskog osvajača Lige Evrope.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

77′ – VELIKA BORBA

Velika je borba na oba meča. Juventus pokušava na sve načine da dođe do trećeg gola, ali ne smeju previše da se otvaraju jer je Porto imao nekoliko veoma obećavajućih napada. U Dortmundu domaći fudbaleri trpe velike batine, čak šest fudbalera Sevilje je u dosadašnjem toku meča dobilo žute kartone.

68′ – GOOOL (VIDEO)

En Nesiri je postigao gol iz penala i prepolovio prednost Borusije, prethdno je Džan, čini se bespotrebno, faulirao jednog fudbalera gostiju.

63′ – GOOOL (VIDEO)

Juventus je neutralisao prednost Porta iz prvog meča, strelac je Kijeza, koji je maestralno reagovao na centaršut Kvardada, poslavši loptu glavom u mrežu rivala.

58′ – STATIVA

Milimetri su nedostajali da Juventus neutrališe prednost Porta iz prvog meča. Kijeza je dobio loptu u prazan prostor, pretrčao je jednog defanzivca Porta, obišao istrčalog Markesina, ali ga je u odsudnom trenutku omeo Pepe, dovoljno da lopta od stative ode u korner.

54′ – CRVENI KARTON

Kakva glupost Taremija. Dobio je drugi žuti karton zbog toga što je šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka. Porto ostaje sa igračem manje.

52′ – GOOOL, KAKVE ODLUKE ČAKIRA (VIDEO)

Borusija je duplirala prednost, ali je svemu prethodila zanimljiva situacija. Haland je postigao gol, koji je posle pregledavanja VAR snimka turski sudija Čakir poništio i pokazao na belu tačku zato što je Kunde povlačio norveškog napadača. Golman Sevilje je odbranio penal Halandu, aloi Čakir posle nekoliko trenutaka, verovatno na asistenciju iz VAR sobe, ponovio najstrožu kaznu jer je Bono pošao pre vremena. Iz drugog pokušaja napadač Borusije je dao gol.

48′ – GOOOL (VIDEO)

Kijeza je poravnao rezultat u Torinu. Bonući je uputio dubinsku loptu, Ronaldo je odigrao povratnu, a mladi italijanski napadač je maestralno pogodio gornji ugao gola Porta.

46′ – BEZ PROMENA

Počela su druga poluvrema u Torinu i Dortmundu, treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

45′  POLUVREME

Posle dva minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme u Dortmundu. Dva minuta duže trajala je nadokanda u Torinu, gde su fudbaleri, takođe, otišli na veliki odmor.

35′ – GOOOL (VIDEO)

Borusija vodi protiv Sevilje iz prve prave šanse na meču. Izdržali su domaći sve nalete španskog tima, sačekali grešku rivala pre svojim kaznenim prostorom, koju je kaznio Haland na asistenciju Rojsa.

27′ – MORATA

Porto je posle gola nastavio na napada, imali su gosti dva pokušaja sa desetak metara, najpre iskosa sa desne, a potom i sa leve strane, ali je oba puta golman Juventusa bio uspešniji. U 27. minutu ponovo je zapretio Morata, šutirao je sa sedam metara, iskosa sa leve strane, ali je čuvar mreže gostiju malo istrčao, skratio ugao i nogama uspeo da interveniše.

19′ – GOOOL (VIDEO)

Porto vodi 1:0 golom Oliveire iz penala. Prethodno je Demiral neoprezno startovao na jednog fudbalera Porta, za Kujpersa nije bilo dileme da li da pokaže na belu tačku.

14′ – SEVILJA PRITISKA BORUSIJU

Sevilja je hrabro krenula na “Vestfalenu”. Osvajač Lige Evrope, svestan da nema šta da čeka, napao je “milionere” i naterao ih da se brane sa 10 igrača na svojoj polovini. U 17. minutu Suso je sjano šutirao sa 16 metara, lopta je prošla malo pored stative.

7′ – UZVRAĆA PORTO

Sjajan fudbal igra se u Torinu. Posle prilike za domaće, zapretili su i fudbaleri Porta. Taremijev šut sa šest metara nogom je odbranio Ščesni, da bi u nastavku akcije ofanzivac portugalskog prvaka šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

3′ – MORATA

Velika prilika za Juventus već na startu meča. Kvardado je uputio sjajna centaršut sa desne strane, Morata je šutirao glavom, ali je golman Porta paradom uspeo da sačuva svoju mrežu.

1′ – POČELE UTAKMICE

Počeli su dueli u Torinu i Dortmundu.

20.45′ – SASTAVI

BORUSIJA DORTMUND – SEVILJA

Borusija D: Hic, Mori, Čan, Humels, Šulc, Dahud, Dilejni, Belinham, Azar, Rojs, Haland.
Sevilja: Bono, Aćuna, Karlos, Kunde, Navas, Rodrigez, Fernando, Džordan, Okampos, Suso, En Neziri.

JUVENTUS – PORTO

Juventus: Ščesni, Kvardado, Bonući, Demiral, Aleks Sandro, Artur, Rabio, Remzi, Kijeza, Ronaldo, Morata.
Porto: Markesin, Sanusi, Pepe, Mbemba, Manafa, Otavio, Uribe, Oliveira, Korona, Taremi, Marega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike