Partizan u polufinalu Kupa Srbije: "Zmajevi" ukroćeni u Humskoj (VIDEO)

11.03.2021

18:07 >> 18:14

0

Autor: Adam Štulić

Partizan u polufinalu Kupa Srbije: "Zmajevi" ukroćeni u Humskoj (VIDEO)
Copyright MN Press

Partizan nastavlja pobednički hod. Za razliku od superligaških trijumfa gde zbog Zvezdinog niza ostaje utisak da crno-beli kaskaju u mestu, večerašnjih 4:0 (2:0) protiv Voždovca odvelo je ekipu Aleksandra Stanojevića u polufinale Kupa Srbije. Golove su postigli Šćekić u 24, Vujačić u 32, Asano u 52. i Natho u 58. minutu.

Odavno “zmajevi” nisu lakše ukroćeni u Humskoj. Već posle tridesetak minuta igre domaći su mogli da napune mrežu Voždovca, a vodili su samo 2:0. Ključ za njihovu defanzivu bio je u rukama Natha, koji je spajao sa golom Markovića i Holendera, ali je Krunić malo uz sreću, nešto i svojim izvanrednim refleksima uspeo da odbrani.
Ipak, u 24. minutu nije mogao ni on da spreči vođstvo igrača Partizana. Jojić je izveo korner, a lopta se iz srca kaznenog odbila do Asana na liniji od 16 metara. Usledio je topovski udarac Japanca, koji bi završio nekoliko metara pored gola da Šćekić nije instiktivnom reakcijom stopala usmerio taj šut u nebranjeni deo mreže Voždovca.

Do sledećeg gola Asano je mogao bar dva puta da se upiše u strelce, ali je tu dužnost prepustio štoperu Vujačiću u 32. minutu. Ponovo je izveden korner, a crnogorski reprezentativac skočio je najviše na prvoj stativi i još jednim golom potvrdio dve činjenice o Stanojevićevom Partizanu: prekidi su počeli ozbiljno da se treniraju na Teleoptiku i u njihovom izvođenju Vujačić ima možda i najvažniju ulogu.

Bila je to repriza utakmice sa Inđijom kada su dvojica Crnogoraca otvorili odbranu rivala, da bi im se kao treći opet pridružio Asano u 52. minutu. Glavni posao obavio je sjajni Marković, koji je pretrčao čuvara po levom krilu, ušao u šesnaesterac i kod centaršuta u sredinu nije bilo greške Japanca – 3:0. Natho je šest minuta kasnije nagrađen za svoju odličnu partiju golom za 4:0, što je bio znak treneru crno-belih da u roku od par minuta izvrši svih pet izmena.

Kao da su crno-beli u četvrtak uveče izašli na svoj teren rešeni da naplate gradskom rivalu sve muke koje su im zadavali poslednjih godina, naročito u Humskoj. Iako su im na prvi pogled ostavljali i loptu i prostor da razviju igru, fudbaleri Voždovca bili su totalno nemoćni da urade nešto vredno pažnje i za pamćenje.
Njihovi pokušaji završvali su i pre linije koja deli teren na dva dela, kod trećeg dodavanja već bi gubili posed, pa je Stojković tek u 68. minutu prvom intervencijom pokazao da je Partizanu ipak bio neophodan golman u četvrtfinalnom meču Kupa Srbije protiv Voždovca.

Pročitajte još

PARTIZAN – VOŽDOVAC 4:0
Stadion Partizana, Sudija: Novica Anđelovski
Strelci: Šćekić 24, Vujačić, Asano 52, Natho 58. minut.Žuti karton: Vujačić – Purtić.

Partizan: Stojković – Miljković (od 71. Živković), S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić (od 61. Pavlović) – Asano (od 61. Stevanović), Natho (od 61. Suma), L. Marković (od 71. Štulić) – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac: Krunić – Dukić, Purtić, A. Bogdanović (od 77. Vučić) – Arsić (od 65. Stojčev), Ivezić, Ajdinović, Milojević (od 77. V. Boganović), Stanisavljević, Cvetićanin (od 53. Milosavljević) – Stoisavljević. Trener: Jovan Damjanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike