Ko se protivi promeni nazova stadiona u Dijego Armando Maradona

04.12.2020

17:44

0

Autor: Milan Nastić

Grupa svešetnika traži da ostane Sao Paolo

Ko se protivi promeni nazova stadiona u Dijego Armando Maradona
Copyright Profimedia.rs

Grupa sveštenika protivi se promeni naziva stadiona Napolija, koji od danas i zvanično dobio ime po legenadrnom Dijegu Armandu Maradoni, piše italijanski Matino.

Naime,oni su od napuljskog nadpiskupa Kresencija Sapea tražili da ostane ime San Paolo, jer je on njihov svetac (Sveti Pavao), a da u nastavku piše Maradona.

Poznato je koji meč će biti prvi odigran na stadionu “Dijego Armando Maradona”

Grupa sveštenika smatra da se na taj način skrnavi svetac, koji je je najzaslužniji što se Isusova reč čula i na jugu Italije.

Pismo su potpisali don Salvatore Đulijano, don Luiđi Merola, don Karmine Amore, don Lelo Pontićelli i don Armando Sannino.

– Stadion San Paolo (Sveti Pavao) treba nositi ime po svecu koji nam je doneo Isusa, jer on je prenosio njegove reči i nauku. Smatramo da to na neki način skrnavi hrišćanstvo i zato vas molimo da uslišete naš zahtev. Nemamo ništa protiv Maradone i onoga što je uradio za naš grad i zato predlažemo da se naš stadion zove San Paolo – Maradona. Najbolji primer je u Milanu gde se stadion zove San Siro-Meaca – navodi se u pismu grupe svešetnika.

Očigledno, da nije uslišena njihova molba,jer se od danas on i zvanično zove Dijego Armando Maradona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike