Holandski komentator Džek van Helder: Dušan Tadić je Velibor Vasović novog Ajaksa

13.03.2021

06:20 >> 23:24

0

Srbi ključni u stvaranju jakog tima iz Amsterdama

Holandski komentator Džek van Helder: Dušan Tadić je Velibor Vasović novog Ajaksa
Copyright Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Poznati holandski komentator Džek van Helder vidi velike sličnosti između današnjeg Ajaksa i onog koji je pre pet decenija počeo da stvara veliko ime klubu iz Amsterdama. I tada, kao i sada igraju supertalentovani momci predvođeni Srbinom. Onda je to bio Velibor Vasović, danas je lider “kopljanika” i kapiten tima Dušan Tadić.

– Kada se veliki tim pojavio krajem šezdesetih godina, postojali su, između ostalog, veliki talenat Krojf, Kajzer, Svart i Neskens, ali bio je tu jedan čovek koji je tom timu doneo profesionalnost. To je bio Vasović. On je doneo ekipi snagu, samopouzdanje i iskustvo. Sada je kapiten Tadić, obojica Srbi. Toliko mi se sviđa što se to ponavlja – rekao je Van Helder.

Urednik fudbala u listu “De Telegraf” Valentajn Drisen tvrdi da je za Ajaks bolje što špica u Evropi igra Dušan Tadić, bez pomoći Francuza Sebastijana Alea koji je greškom administacije ostao bez licence za UEFA takmičenje.

Pročitajte još

– Mislim da je bolje sa Tadićem u Evropi. U holandiji protiv Heraklesa, Vitesea posao može da se završi i sa Aleom. Mislim da je 22,5 miliona vera za Francuza bilo previše. Tako je spor i nije mu prijatno kada ima loptu u posedu – rekao je ovaj novinar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike