Budućnost Fiorentine i Reala vrti se oko Srbina, odluka neće biti laka ni za koga

16.03.2021

18:49 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Još jedan srpski igrač bi mogao u Madrid

Budućnost Fiorentine i Reala vrti se oko Srbina, odluka neće biti laka ni za koga
Copyright MN Press

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović “zaludeo” je Evropu. Izdanak Partizanove omladinske škole ove sezone eksplodirao je pod Ćezareom Prandelijem u dresu Fiorentine, koja će u narednim mesecima biti na velikim iskušenjima dok bude odlučivala o sudini srpskog reprezentativca.

Italijanski mediji dugo već spekulišu o želji Milana i Rome da od naredne takmičarske godine u svom dresu vide supertalentovanog centarfora, ali je veliko pitanje koliko će italijanski klubovi biti u prilici da se ozbiljnije bore za njegov potpis ukoliko se u trku ukljče Borusija iz Dortmunda i, pre svih, madridski Real. Naravno, pod uslovom da Fiorentina odluči da ga proda, a sve je izvesnije da će na to biti primorana.

“Don Balon” plasirao je informaciju da “kraljevski klub” dugo već na radaru ima Vlahovića (21) i planira da upravo on bude zamena za Luku Jovića i Marijana Dijaza, koji će narednog leta, prema informacijama ovog lista, biti prodati. Ujedno, mladom Srbinu ostavili bi dovoljno vremena da se adaptira na zahteve jednog od najvećih svetskih klubova i kada dođe vreme preuzme ulogu iskusnog francuskog napadača Karima Benzeme (34).

Međutim, dortmundskim “milionerima” se još daju najveće šanse za Valhovićev potpis, koji bi na “Vestfalen” došao kao zamena za Norvežanina Erlinga Halanda, za kojeg se skoro i ne postavlja pitanje da li će promeniti sredinu, već samo koji će od najvećih evropskih klubova biti njegova naredna destinacija.

I tu se dolazi do toga da će sve oči na leto biti uprte u čelnike Fiorentine i njihov pokušaj da ubede Dušana da potpiše novi ugovor, s obzirom da mu trenutni ističe na leto 2023.

Iako, na papiru, “viola” ima komotnu poziciju, realnost je potpuno drugačija, jer je upravo predstojeći prelazni rok poslednja prilika da izvuku maksimalno obeštećenje od prodaje Srbina, ukoliko odbije novi ugovor. A svi znakovi pored puta govore da je takav scenario veoma izvestan.

Pojedini italijanski stručnjaci smatraju da je Vlahovićeva trenutna cena oko 50 miliona evra, sa realnim osnovama da to leta još poraste, ukoliko Srbin do kraja sezone nastavi sa igrama koje trenutno pruža i izbori se za značajniju ulogu u nacionalnoj selekciji. To bi moglo da bude jedna od najvećih prepreka na Vlahovićevom putu do “Santijago Bernabeua“, jer je Real ne tako davno za Jovića izdvojio 60 miliona evra, što se dosad pokazalo kao neopravdana investicija.

Ipak, Italijani ističu i pozitivnu stranu cele priče, predstavlajući Fiorentini status kao “win-win” situaciju, jer i u slučaju da se odluče na prodaju Vlahovića biće u mogućnosti da krenu u stvaranje tima koji bi mogao da se vrati u borbu za vrh Serije A. Naime, uz 50-60 miliona evra od Vlahovića, te 30-35 miliona od transfera Nikole Milenkovića i 15 za Pecelu, “viola” će steći kapital koji bi mogao da im osigura sjajnu poziciju pre letnju pijacu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike