KRAJ: Siti za 18 minuta završio posao protiv Borusije, Real iskoristio poklone Atalante (VIDEO)

16.03.2021

19:29 >> 22:04

0

Autor: Adam Štulić

Još dva kluba izborila plasman među najboljih osam u Evropi

KRAJ: Siti za 18 minuta završio posao protiv Borusije, Real iskoristio poklone Atalante (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Večeras su još dva kluba izborila plasman među najboljih osam u Evropi. U revanš mečevima osmine finala elitnog takmičenja Mančester siti je savladao Borusiju Menhengladbah identičnim reuzltatom kao u prvom meču (2:0), dok je Real u Madridu bio bolji od Atalante 3:1.

“Kraljevski klub” i “građani” su tako overili odlične rezultate iz prvih duela i nisu dozvolili iznenađenje, pridruživši se tako Liverpulu, Portu, PSŽ i Borusiji iz Dortmunda u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Pročitajte još

90′ – KRAJ

Duel u Budimpešti završen je posle dva minuta nadoknade vremena pobedom Mančester sitija protiv Borusije Menhengladbah 2:0. Real je u Madridu savladao Atalantu 3:1.

85′ – GOOOL

Ni 120 sekundi nije trajala kakva takva nada Atalante. Madriđani su lako na sredini terena izbacili skoro ceo tim gostiju, Lukas Vaskez je sa desne strane povukao loptu u sredini i kada je došao do kaznenog prostora proigrao Asensija, koji je sa desetak metara šutirao u bliži ugao i savladao Sportijela.

83′ – GOOOL

Atalanta smanjuje prednost u Madridu, strelac je, iz slobodnog udarca, bio Murijel.

76′ – ZAPATA

Velika prilika za Atalantu. Zapata je, malo iskosa sa desne strane, izašao sam pred Kurtou. Iskusni čuvar mreže je istrčao na desetak metara i šut napadača gostiju po zemlji uspeo nogom da zaustavi.

68′ – STATIVA (VIDEO)

Samo tridesetak sekundi pošto su gosti imali najbolju priliku u dosadašnjem toku meča, kada je šut Zapate sa 16 metara odbranio Kurtoa, Real je mogao do trećeg gola. Posle sjajnog centaršuta sa desne strane, Benzema je odlično skočio i šutirao glavom. Sportijelo je paradom uspeo da interveniše, a francuski napadač je iz ponovljenog pokušaja pogodio stativu.

64′ – RAMOS ODRADIO POSAO, DVOSTRUKA PROMENA GVARDIOLE

Pošto je postigao gol, Zidan je odlučio da izvede svog kapitena, kojeg je zamenio Militao. Dvostruku promenu na meču u Budimpešti napravili su Gvardiola i Roze. Fernandinjo i Zinčenko ušli su u igru mesto Rodrija i Kansela, dok je strateg nemačkog tima zamenio tandem napadača. Plea i Volf će u nastavku meča igrati umesto Tirama i Emboloa.

60′ – GOOOL (VIDEO)

Serhio Ramos je doveo Real nadomak četvrtfinala Lige šampiona golom iz penala. Prethodno je Vinisijus izdržao duel sa jednim fudblerom Atalante, u punom sprintu krenuo ka kaznenom prostoru gostiju, gde ga je oborio Toloj i za to dobio žuti karton.

57′ – MENJA GASPERINI

Nova promena u timu Atalante. Iličić je zamenio Gosensa.

52′ – VELIKI PROMAŠAJ VINISIJUSA (VIDEO)

Kakvu je priliku Real imao da završi posao protiv Atalante. Vinisijus je oduzeo loptu gostima na dvadesetak metara od svog gola, otišao je do desne aut linije odakle je proigrao Mendija na sredini terena i krenuo u odličan sprint. Saigrač ga je ispoštovao, odigrao mu loptu u prazan prostor, a mladi ofanzivac Madriđana je ušao u kazneni prostor, promešao tri defanzivca gostiju i izašao sam pred golmana tim iz Bergama, koji je istrčao i pokušao sa skrati ugao. Vinisijus je rutinski šutirao pored njega, ali je lopta prošla pored stative i završila u gol autu.

46′ – PROMENA

Jedna promena u ekipi Atalante, umesto Pašalića će u drugom poluvremenu igrati Zapata. Na meču u Budimpešti nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

45′ – POLUVREME

Na oba meča prvo poluvreme je završeno odmah po isteku 45. minuta. Siti protiv Borusije vodi 2:0, dok Real na meču sa Atalantom ima minimalnu prednost – 1:0.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

43′ – MALINOVSKI

Zapretila je Atalanta. Malinovski je namestio na 17 metara, gađao je gornji ugao Kurtoinog gola, ali je lopta lopta prošla pored stative.

41′ – EMBOLO

Najbolja prilika za Borusiju u dosadašnjem toku meča. Tiram je sjajno proigrao u prazan prostor Emboloa, koji je snažno po zemlji, iskosa sa leve strane, šutirao u kontraugao Sitijevog gola, ali je lopta prošla pored stative.

34′ – GOOOL (VIDEO)

Krunisao je Real bolju igru u poslednjih desetak minuta meča, strelac je Benzema. Veliku grešku je napravio golman Atalante, bez ikakvog pritiska, u pokušaju da izbije loptu, praktično je dodao do Modrića na dvadesetak metara od gola, posle čega je iskusni hrvatski vezista ušao u kazneni prostor i potom proigrao usamljenog francuskog napadača za rutinsku realizaciju.

33′ – PRETI BORUSIJA

Prvi konkretniji pokušaj nemačkog tima da ugrozi Siti. Dobro su nominalni gosti otvorili polukontru, lopta je došla na levu stranu do Tirama, koji je sa 15 metara, iskosa sa leve strane šutirao, ali pravo u Edersona.

27′ – VINISIJUS

Najbolja prilika za Real u dosadašnjem toku meča. Odlično su Madriđani otvorili kontranapad, Vinisijus i Benzema su u kaznenom prostoru gostiju odigrali dupli pas. Ipak, Francuz je odigrao malo lošiju povratnu loptu, pa je Vinisijus u pokušaju da se namesti izgubio dragocenu sekundu, dve, pa je njegov šut, klizećim startom, uspeo da izblokira jedan fudbaler Atalante.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

24′ – REAL SE BUDI

Atalanta je u prvih 15-ak minuta naterala Real na totalnu defanzivu, ali su Madriđani izdržali početni nalet gostiju i polako preuzimaju inicijativu, iako još nisu ozbiljnije zapretili Atalanti.

18′ – GOOOL (VIDEO)

Ilkaj Gundogan je duplirao prednost “građana”, ali je sve uradio Foden. Mladi ofanzivac Sitija primio je loptu na centru terena, povukao je skoro do kaznenog prosotora Borusije, a onda maestralnom asistencijom izbacio u prazan prostor Gundogana, koji je loptu samo “ćušnuo” pored istrčalog Zomera.

12′ – GOOOL (VIDEO)

Golčinom De Brujnea Mančester siti, verovatno, overava plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Nominalni domaćin je od starta meča bio konkretniji rival, a u 12. minutu Belgijanac je pravim projektilom sa 17 metara, uz malu pomoć prečke, savladao Zomera.

7′ – FODEN

Zapretio je i Siti. Kanselo je sjajno, sa tridesetak metara, proigrao Fodena između dva defanzivca Borusije, mladi ofanzivac je “karate potezom” iz prve pokušao da prevari Zomera, ali je golman nemačkog tima bio oprezan i paradom je uspeo da sačuva mrežu.

3′ – PRETI ATALANTA

Prva je zapretila Atalanta. Varan je izugbio loptu na dvvadesetak metara od gola Reala, Murijel je uputio centaršut sa leve strane, a Gosens je za pola koraka zakasnio na petercu i nije uspeo najbolje da zahvati loptu, pa Kurtoa nije imao mnogo problema da odbrani.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli u Budimpešti i Madridu.

20.30′ – SASTAVI

MANČESTER SITI -BORUSIJA M.

Mančester siti: Ederson, Voker, Stons, Dijas, Kanselo, Silva, Rodri, Gundogan, Marez, Foden, De Brujne.
Borusija M: Zomer, Bensebaini, Elvedi, Ginter, Lajner, Zakaria, Nojhaus, Hofman, Štindl, Tiram, Embolo.

REAL MADRID – ATALANTA

Real M: Kurtoa, Fernandez, Varan, Ramos, Mendi, Modrić, Kros, Valverde, Vaskez, Vinisijus, Benzema.
Atalanta: Sporiteljo, Đimšiti, Romero, Toloj, Gosens, Pesina, De Ron, Mele, Pašalić, Malinovski, Muriel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike