Nikola i petorica heroja promenili su tok NBA lige

18.03.2021

07:13

0

Autor: D. B.

Ovako nešto nije se nikada dogodilo u najjačem košarkaškom takmičenju sveta

Nikola i petorica heroja promenili su tok NBA lige
Copyright Profimedia

Nije prošlo ni sedam dana kada smo pisali kako je postavljen rekord u istoriji NBA lige po broju igrača koji su iste večeri ostvarili tripl-dabl, a već moramo da “menjamo iskaz”.

U noći između srede i četvrtka šestorica momaka imali su trostruko-dvostruki učinak, među njima i Nikola Jokić, jedan više u odnosu na rekord koji je postavljen prošle subote.

Imena ljudi koji su ispisali nove stranice istorije NBA lige su: Džejms Harden, Ben Simons, Drejmond Grin, Domantas Saboins, Rasel Vetbruk i naravno Nikola Jokić.

Harden je bio impresivan. U pobedi Bruklina protiv Indijane u gostima (124:115) postigao je 40 poena, uz deset skokova i 15 asistencija. Na istom meču, samo za poraženi tim Domantas Saboins je sakupio 18 poena uz po 11 skokova i asistencija.

Ben Simons nije uspeo da pomogne Filadelfiji da pobedi Milvoki (105:109). Momak iz Australije meč je završio sa 13 poena, deset skokova i 12 uspešnih dodavanja.

U pobedi Golden Stejta nad Hjustonom (108:94), za koji odlukom trenera nije igrao Alen Smajlagić, Drejmond Grin je sakupio 16 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Dvanaesti put ove sezone Rasel Vestbruk je ostvario tripl-dabl uz učinak od 26 poena, 14 skokova i deset asistencija, ali to nije bilo dovoljno da bi Vašington pobedio Sakramento Nemanje Bjelice.

I naravno, ono što je za sve ljubitelje košarke u Srbiji najvažnije, među ovom šestoricom igrača koji su promenili tok NBA mesto je obezbedio i Nikola Jokić i to u pobedi Denvera nad Šarlotom.

Lepo je kada je i jedan Srbin deo istorije najjače košarkaške lige na svetu. Zar ne?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike