Da li će Rajković, Mitrović i Ristić igrati za Srbiju? Stigao je odgovor iz FSS

18.03.2021

13:56 >> 14:39

0

Reprezentativci koji igraju za klubove u Francuskoj našli su se u teškoj situaciji

Da li će Rajković, Mitrović i Ristić igrati za Srbiju? Stigao je odgovor iz FSS
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije za tačno šest dana započinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, na koje će pokušati da se plasiraju sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Ali osim njega, još jedno novo lice u Fudbalskom savezu Srbije je Stevan Stojanović.

Kapiten Crvene zvezde u generaciji koja je 1991. postala šampion Evrope zauzeo je poziciju direktora A reprezentacije Srbije i biće jedan od glavnih saradnika selektora Piksija.

On je istakao da veruje u plasman Srbije na Mundijal, a govorio je i o problemu koji je nastao oko pojedinaca koji bi mogli da propuste prvo okupljanje zbog pandemije korona virusa.

– Veliki izazov je pred nama, pogotovo na samom početku, jer imamo jake protivnike, tri utakmice. Prva dva meča su jako bitna, sa Irskom i Portugalom, ali ne plašimo se tog izazova, znamo da imamo dobre igrače, izabrali smo igrače koji će da odgovore zahtevima reprezentacije – rekao je Stevan Stojanović za sajt FSS.

Stojanović veruje u selektora Piksija.

– Dragan Stojković je uvek bio pobednik, bio je lider, znam da uvek voli da pobedi i bez obzira na ishod, njemu je najvažnije da navijači uvek budu zadovoljni. Poznajem njegovu filozofiju, ništa mi nije strano, verujem ja, a verujem da je isto tako i raspoloženje u javnosti.

Okupljanje “orlova” je u ponedeljak, a već u sredu će igrati meč protiv Republike Irske, prvi od tri u martovskom kvalifikacionom ciklusu.

– Mali hendikep, imaćemo praktično dva treninga, prvi je trening oporavka po dolasku, onda i drugi dan kasnije. Selektor će upoznati igrače sa njegovim zahtevima u igri, ali opet ponovljam, ne plašimo se mi tih izazova, svi smo iskusni, znamo šta možemo da očekujemo od ovakvih utakmica. I hoću da napomenem, u sportu nema tragedije, ja ne smatram da smo mi došli za ove tri utakmice. I ako slučajno bude neuspeh da je to tragedija, treba Savez i sve strukture postaviti na zdrave noge, za sve to treba vremena i mi ćemo u narednom periodu napraviti da sve funkcioniše kako treba. I taj rad će doneti rezultat.

Stižu informacije iz Francuske da će zbog situacije sa korona virusom igrači iz tih klubova biti u obavezi da po povratku u zemlju provedu 10 dana u karantinu. Zbog toga se postavlja pitanje hoće li selektor moći da računa na Predraga Rajkovića, Stefana Mitrovića i Mihaila Ristića.

Pročitajte još

– Mi smo tu nemoćni, sada je na igračima da li će doći. U razgovoru sa njima svi su obećali da će biti na okupljanju, bez obzira na taj karantin. Uostalom, po povratku bi preskočili samo jednu utakmicu za klub. Razgovarao sam sa igračima, svi su optimisti i iskreno jedva čekaju da dođu i pruže maksimum za reprezentaciju. Očekujem da budemo kompletni u ponedeljak – podvukao je Stevan Stojanović.

Srbija igra 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu, na istom mestu tri dana kasnije je rival ekipa Portugala, a onda 30. marta sledi i meč protiv Azerbejdžana. U ovoj grupi je još i selekcija Luksemburga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FSS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike