Uroš Đurđević: Voleo bih da vidim Halanda u Seriji A, da ga onda uporedim sa Vlahovićem

19.03.2021

15:35

0

Bivši napadač Partizana ne misli da je Norvežanin ispred njegovog saigrača iz šampionse sezone za crno-belima

Uroš Đurđević: Voleo bih da vidim Halanda u Seriji A, da ga onda uporedim sa Vlahovićem
Copyright MN Press

Novopečeni crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević u intervjuu za italijanski “Tutomerkatoveb” morao je da uporedi Erlinga Halanda i svog bivšeg sigrača iz Partizana, dvadesetogodišnjeg Dušana Vlahovića. Đurđević je u svom fudbalskom odrastanju prošao i kratku školu Serije A kao igrač Palerma, posle čega je usledio povratak u Srbiju i igre u crno-belom dresu. Zato dobro zna koliko je italijanska liga težak izazov za svakog mladog fudbalera:

– Nisam siguran da je Erling Haaland trenutno bolji od Dušana Vlahovića. Znamo koliko je Serija A teška za mladog igrača. Dušan se pokazuje u seriji u kojoj se takmiči sa napadačima poput Ibrahimovića, Imobillea, Martineza, Lukakua. Pitanje je kako bi Haland prošao u Italiji, iako je sigurno fantastičan igrač – rekao je Đurđević.

Najbolji strelac španske Segunde i Sportinga iz Hihona kaže da je Vlahović odabrao najbolji put za svoj igrački razvoj:

Pročitajte još

– On jednostavno pokazuje potencijal. Tek je počeo da transformiše svoj talenat u kvalitet, vrlo je inteligentan dečak. Počeo je da igra za Primaveru, naučio je zakonitosti italijanskog fudbala i jezik. Koristi obe noge, ima odličan udarac glavom, odlično se kreće, vredan je i usredsređen na svoj cilj. Ćezare Prandeli je prepoznao sve ove kvalitete i sada mu se Dušan odužio golovima i dobrim mečevima na terenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike