Mamić se slomio pred kamerama: Ne daju mi da provedem sa mamom njene poslednje trenutke

20.03.2021

08:47 >> 09:25

0

Autor: D. B.

Bivši čelnik Dinama gostovao je na jednom TV u Sarajevu

Mamić se slomio pred kamerama: Ne daju mi da provedem sa mamom njene poslednje trenutke
Copyright Printscreen/Youtube

Zdravko Mamić nije izdržao. Kako je rekao, prvi put od kada je u Bosni i Hercegovini on je zaplakao i to uživo u TV programu.

Prilikom gostovanja na televiziji “Face” on nije plakao zbog činjenice da mu je potvrđena presuda i da se suočava sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom.

Ne, on je plakao zbog, kako je definisao onoga što su “hoštaplerske svetske zveri uradile ovim narodima”, ali i zbog činjenice da ne može da bude uz svoju majku koja ima 90 godina.

Emotivni Mamić je podlegao emocijama na kraju emisije koja je trajala gotovo dva sata. Odjednom, kada je shvatio da se emisija privodi kraju on je odlučio da pozdravi rođake koje ima u Sarajevu, a kojima kako kaže “nije dovoljno pomogao tokom radta”. A onda su ga emocije potpuno savladale.

– Bio sam u tom tunelu na aerodromu koji je bio jedini izlaz za Sarajevo tokom rata. Svedočio sam svojim očima kako se te zveri, ti hoštapleri svetske nazovi demokatrije uradili ovim narodima. A mi se, kao budale, međusobno tučemo. Eto sada sam se setio i mamice, sestričine, ujaka – pričao je Mamić pre nego što je briznuo u plač.

– Kada sam bio mali deda je imao dućan. Ja dođem na raspust, on mi da dinar-dva. Kupim karamelu i mislio sam da sam Boga video. Mami ima 90 godina. Iz ruku ne ispušta očenaš. Kaže mi da neće umreti dok me ne dočeka. U subotu je slavila rođendan sa porodicom. Nije to pošteno. Ostajali su ovde ljudi bez čitavih porodica, pa ne plaču. Ja imam deset živora i ne plačem što bih trebalo sutra da idem u zatvor ili što me neopravdano progone.

Pročitajte još

Zatim je dodao:

– Plačem jer mi ne daju da poslednje trenutke života moje majke provedem uz nju, u njenom naručju. Da joj ispričam koliko sam je voleo, da joj se ispričam za sve sitne krađe kada sam joj uzeo novac iz novčanika, kada sam prodao njen lančić da bih devojku počastio. Da joj kažem hvala na svemu… Celi život sam radio, kad sam imao 16 već sam bio preduzetnik. U selu sam iznajmio konjska kola sa zapregom onda bih raz-vozio kukuruz i pšenicu po silosima. Seoskom gazdi bih platio najam. Razliku bih zadržao za sebe. Nikad mi nije preduzeće propalo, a sad me proganjaju kao kriminalca.

Umesto zaključka Mamić je javno poručio i sledeće:

– Da mi je presuda ukinuta, prvo bih se odrekao hrvatskog državljanstva! Umreću, a biće mi žao što se nisam odrekao hrvatskog državljanstva!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike