Tužna vest sa Ostrva: Preminula ikona Lidsa

20.03.2021

10:41

0

Autor: D. B.

Ostaće zapamćen kao najbolji strelac u istoriji ovog kluba i najmlađi igrač koji je zaigrao za prvi tim

Tužna vest sa Ostrva: Preminula ikona Lidsa
Copyright Profimedia

Sa Ostrva stiže tužna vest za sve ljubitelje fudbala. Lids je objavio da je legenda ovog kluba Piter Lorimera preminuo u 74. godini života.

Čuveni Škot, koji je postigao više od 200 golova za tima sa “Eland rouda” izgubio je bitku sa teškom bolešću koju je dugo vodio.

– Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Lids u žalosti zbog gubitka Pitera Lorimera. On je ovog jutra preminuo posle duge bolesti . objavili su iz tima iz Premijer lige.

Ovaj čovek koji je rođen u Dandiju je odigrao 705 mečeva za Lids tokom dva mandata u klubu iz Jokšira. Tokom 1962. godine je postao i najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za prvi tim Lidsa kada je imao samo 15 godina i 289 dana.

– Po završetku karijere postao je ambasador našeg kluba. Pomagao nam je mnogo, radio je u klubu sve do prošlog meseca i meča sa Aston Vilom, kada mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Nikada nećemo zaboraviti sve ono što je uradio za Lids. On je ikona našeg kluba. Naše misli su sa Piterovom suprugom Su i njihovom porodicom – navodi se u saopštenju za javnost Lidsa.

Pročitajte još

Tokom karijere u Lidsu postigao je 238 golova i najbolji je strelac u istoriji ovog kluba. Bio je deo čuvenog tima koji je osvojio dve titule, FA Kup i Liga kup.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike