"Ovo ću uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče": Lazetić Vojvodini učinio veliku uslugu

05.12.2020 | 14:29 >> 15:01

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji sportski direktor oprostio kompletan dug lalama

Copyright MN Press

Mnogo je prašine podigla konferencija za medije trenera Vojvodine Nenada Lalatovića, na kojoj je ukazao na velike finansijske probleme s kojima se susreću “lale” i svi zaposleni u klubu s “Karađorđa”.

Na to se nadovezalo saopštenje najvatrenijih pristalica novosadskog superligaša, u kojem je, između ostalog, apostrofiran način rastanka s nekadašnjim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, koji je nekoliko dana kasnije odlučio da progovori i stavi tačku na sve spekulacije vezane za njegov odlazak iz srpske Atine.

– Prvo da kažem da se do sada nikada nisam oglašavao i da ću ovo uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče koje mesecima već kruže. Ja sam u Vojvodinu došao u junu prošle godine, u jednom momentu koji je bio mnogo gori nego sto je to danas. Vojvodina je bila osma na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stajala, u tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego što se sada duguje – rekao je Lazetić i nastavio:

Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

– Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda. Ja sam uradio sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu funkcioniše kako treba, ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne, u svakom našem obraćanju njemu da nam da vetar u leđa u rešavanju problema i da nas podrži u mnogim akcijama koje je Vojvodina imala u saradnji sa gradom. Njagova podrška je bila od odgromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou.

Lazetić je istakao da su on i Vojvodina kroz njegovu igračku karijeru bili usko povezani.

Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

– Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sam takođe sa uspehom nosio dres Vojvodine i igrali čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora – kazao je nekadašnji reprezentativac, objasnivši zbog čega je došlo do rastanka s “lalama”.

– Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili Vojvodinu u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku takmičarske godine. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora, jer sam u sportskom smislu imao drugaciju viziju za budućnost kluba!

Navijači Vojvodine su u svom saopštenju, između ostalog, naveli i kako je Lazetić s Dušanom Bajatovićem sklopio dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, prema kojem je bivšem prvom čoveku sportskog sektora klub trebalo da isplati više od 100.000 evra.

Nikola Lazetić ima poruku za Nemanju Vidića

– Кao što sam već rekao, Vojvodina je dok sam bio u klubu, bio klub za primer svima u Evropu. Tačno se znalo ko sta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija КOVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i Vojvodinu. Nadam se da će klub, kao i naša država, izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto – kazao je Lazetić, pre nego što je obelodanio sjajan gest, koji će sigurno obradovati sve kojima je Vojvodina pri srcu.

– Želim, ovom prilikom, da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Ja sam definisao, sa gospodinom Dušanom Bajatovićem, sporazumni raskid ugovora kojim smo utanačili tačan dug preme meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu, koji je na taj dan iznosio 133.000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da КOVID ne može da se obuzda, doneo sam odluku da se odreknem celog iznosa i da time dam doprinos Vojvodini u što lakšem rešavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona o kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha, a ne zbog ratova i problema koji nemaju veze sa sportom – istakao je Nikola Lazetić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam