KRAJ: Partizan ubedljiv pred reprezentativnu pauzu (VIDEO)

20.03.2021

13:29 >> 16:49

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli savladali kao gosti Bačku i ostvarili 16. uzastopnu prvenstvenu pobedu

KRAJ: Partizan ubedljiv pred reprezentativnu pauzu (VIDEO)
Copyright Promo/FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana su velikoj seriji pobeda, a subotnjim slavljem u gostima protiv Bačke (4:0) srušili su rekord svojih prethodnika iz ere Ljubiše Tumbakovića na klupi crno-belih star 23. godine.

Izabranici Aleksandra Stanojevića ostvarili su 16. uzastopni prvenstveni trijumf i tako postali tim koji je ostvario najviše vezanih trijumfa u nacionalnom šampionatu u istoriji kluba. Podsetimo, Tumbakovićev “valjak” je u sezoni 1998/99 slavio na 15. uzastopnih mečeva.

Pročitajte još

90′ – KRAJ

Čim je istekao 90. minut Đorđić je odsvirao kraj meča. Partizan je slavio 4:0.

88′ – GOOOL

Jović postiže gol za overu ubedljivog trijumfa Partizana. Lazar Marković je namestio na ivici kaznenog prostora na desnoj strani, pogledao raspored saigrača i uputio odličan centaršut, koji je u pogodak glavom pretvorio mladi ofanzivac crno-belih.

85′ – SUMA

Dobru situaciju su imali crno-beli, Suma se izborio za slobodan udarac sa 17 metara, on je i šutirao, ali je lopta otišla preko prečke.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

77′ – BAJBEK

Velika prilika za Bajbeka. Lazar Marković je “pogodio u trepavicu” Francuza, koji je sa pet metara šutirao pravo u Milojevića.

73′ – TROSTRUKA PROMENA

Stanojević pravi trostruku promenu. Jović je u igri umesto Asana, Šćekića je zamenio Lazar Pavlović, dok je Jojić mesto na terenu ustupio Zdjelaru.

62′ – GOOOL (VIDEO)

Lazar Marković postiže treći gol za crno-bele. Ponovo je jedan od protagonosta bio Takuma Asano. Japanac je prošao po desnoj strani, proigrao je Bajbeka na penalu. Francuski napadač je šutirao po zemlji, Milojević je kratko odbio loptu na koju je natrčao Marković i postigao svoj deveti gol u dosadašnjem toku sezone. Pre nego što su domaći krenuli sa centra napravljene su promene u oba sastava. Suma je zamenio Natha, dok su u ekipi Bačke Svarups i Nedeljković na terenu umesto Eskića i Ašćerića.

59′ – GOOOL (VIDEO)

Asano je duplirao prednost Partizana. Velike zasluge za gol idu na adresu Miloša Jojića. Vezista Partizana je na tridesetak metara od gola brzo ustao posle jednog duela, dobio je loptu po levoj strani i sjajno proigrao Japanca, kojem nije bilo teško da sa šest metara zatrese mrežu rivala i nastavi golgetersku seriju (16).

56′ – PARTIZAN KONTROLIŠE UTAKMICU

Od starta drugog poluvremena igra se na polovini Bačke. Crno-beli kontrolišu dešavanja na terenu i pokušavaju što pre da stignu do drugog gola. Marković je imao jedan pokušaj sa distance, ali je Milojević bio oprezan.

48′ – BAJBEK

Odlična prilika za crno-bele na otvaranju drugog poluvremena. Marković je u kaznenom prostoru proigrao Bajbeka, ali je napadač Partizana sa šest metara, malo iskosa sa leve strane, šutirao u bliži ugao, ali pored gola.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

46′ – PRINUDNA PROMENA

Aleksandar Stanojević je bio primoran da napravi jednu promenu. Filip Holender je dobio jedan udarac u leđa u samom finišu prvog poluvremena, zbog čega nije mogao da nastavi igru. Umesto njega na terenu je Bajbek.

45′ – POLUVREME

Posle dva minuta nadoknade vremena Miloš Đorđić je odsvirao kraj prvog poluvremena.

44′ – GOOOL (VIDEO)

Partizan vodi golom Igora Vujačića. Asano je prošao po levoj strani, uputio odličan centaršut na drugu stativu, gde se Partizanov defanzivac samo poklonio i smestio loptu u mrežu rivala.

42′ – BAČKA SVE OPASNIJA

Najbolja prilika za domaće u prvom poluvremenu. Žakula je primio loptu na 18 metara od gola Partizana, šutirao je iz okreta veoma dobro, ali je Popović paradom uspeo da sačuva mrežu, izbivši loptu u korner.

34′ – BAČKA SE OSLOBAĐA PRITISKA

Izdržali su fudbaleri Bačke prvi pola sata duela sa Partizanom da ne prime gol i sada kreću hrabrije na polovinu crno-belih. Imali su domaći još jedan pokušaj sa distance, ali je lopta završila u naručju Popovića.

25′ – NATHO

Nova pretnja Partizana. Jojić je izveo korner sa leve strane, svi su očekivali centaršut u kazneni prostor, ali je vezista crno-belih video usamljenog Natha na ivici kaznenog prostora. Izraelac je primio loptu, šutirao sa 16 metara, malo iskosa sa leve strane, ali je Milojević bio na mestu i uspeo je da interveniše. Izveli su fudbaleri Partizana potom još tri vezana kornera, Holender je posle jednog od njih bio u prilici, ali su domaći uspeli da se odbrane.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

19′ – INICIJATIVA PARTIZANA

Crno-beli su preuzeli potpunu inicijativu na terenu, ali posle dve velike prilike za Holendera, nisu ozbiljnije zapretili domaćima. Fudbaleri Bačke su u dosadašnjem toku meča imali nekoliko pokušaja sa distance, ali bez opasnosti za Popovića. Prvi žuti karton na meču dobio je Marko Stojanović zbog faula nad Asanom.

12′ – HOLENDER

Još jedna sjajna prilika za goste. Holender je izašao sam pred Milojevića, ali je golman Bačke istrčao, uspeo da uđe u šut napadaču Partizana i grudima odbrani njegov pokušaj.

10′ – STATIVA (VIDEO)

Najbolja prilika za crno-bele u dosadašnjem toku meča. Obradović je centrirao po zemlji sa leve strane, Holender je natrčao i šutirao iz prve, ali je mrežu Bačke sačuvala stativa.

8′ – MIRNO

Relativno mirno protiče prvih desetak minuta utakmice u Bačkoj Palanci.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je duel u Bačkoj Palanci, prvi su sa centra krenuli domaći. Već u drugom minutu zapretili su crno-beli. Jojić je izveo korner sa desne strane, a Vujačić je za šest metara šutirao malo pored stative.

14.30′ – SASTAVI

OFK BAČKA: Milojević, Stojanović, Zdravković, Rađen, Parađina, Pantić, Žakula, Eskić, Mijatović, Ratković, Ašćerić.

PARTIZAN: Popović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Šćekić, Jojić, Asano, Natho, L. Marković, Holender.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike