Mitrović stigao Bobeka: Dao sam najlepši gol u karijeri

24.03.2021

22:29 >> 22:35

0

Autor: N. St.

Majstorija srpskog napadača u trijumfu protiv Irske

Mitrović stigao Bobeka: Dao sam najlepši gol u karijeri
Copyright MN Press

Pobeda, tri boda, uloga džokera i izjednačenje rekorda. Sve to je uspeo da uradi Aleksandar Mitrović za tridesetak minuta provedenih na „Marakaniu pobedi protiv Irske (3:2).

Ušao je u igru u 63. minutu umesto Filipa Đuričića i svega šest minuta kasnije postigao predivan pogodak. Sa oko 30 metara je iskoristio neodlučnost golmana Trevisa i maestralnim lobom zatresao mrežu.

Mislim da mi je to najlepši gol u karijeri. Uglavnom dajem golove iz šesnaesterca, za promenu jedan van kaznenog prostora. Odigrao sam instinktivno. Znao sam da Duća vidi sve i da će lopta da dođe do mene. Golman je krenuo, pa je počeo da se vraća, probao sam i rizik se isplatio. Pokušao sam nekoliko puta i ranije, ovog puta je uspelo – priča raspoloženi Mitrović.

Napadač Fulama je potom dao i svoj drugi gol, ovog puta u svom stilu, glavom iz peterca. Tim pogotkom se izjednačio sa legendarnim Stjepanom Bobekom po broju golova u nacionalnom timu, obojica imaju po 38.

– Jako bitna pobeda. Odigrali smo jednu jaku dobru utakmicu s obzirom da smo imali dva dana da se uigramo. Video se taj strah i mali pritisak na startu. Nesrećno smo primili taj prvi gol. Kako je meč odmicao, bili smo sve bolji. Ima detalja koji mogu da se poprave poput tog drugog gola koji smo primili. Trebaće nam malo vremena. Prvi put da smo kvalifikacije počeli pobedom. Jako bitan vetar u leđa za Portugaliju i Azerbejdžan. Nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama.

Na kraju je pričao o novom selektoru Piksiju.

Mister je jako harizmatičan čovek. Uspeo je na nam, na tih par sastanaka i treninga, nametne taj njegov stil, da igramo fudbal bez obzira na protivnika. Da mi budemo tim koji ima loptu, koji diktira tempo, koji se pita. Ubeđen sam da će sve to izgledati sve bolje – zaključio je Mitrović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike