Slovenija u transu posle regionalnog derbija: Oborili smo svetske vicešampione!

24.03.2021

22:51 >> 23:07

0

Reprezentacija Hrvatske porazom od komšija u Ljubljani započela kvalifikacije za Katar

Slovenija u transu posle regionalnog derbija: Oborili smo svetske vicešampione!
Copyright Profimedia

“Ne, ovo nije san. Slovenija je na kolena bacila svetske viceprvake, a veliki heroj je Sandi Lovrić”, ovim rečima slovenačka Ekipa započela je izveštaj sa stadiona Stožice, gde su Slovenci uspeli sa 1:0 da savladaju najbolji tim Hrvatske. Gol odluke pao je u 15. minutu a postigao ga je Lovrić, igrač švajcarskog Lugana.

Ekipa selektora Matjaža Keka igrala je protiv tradicije i zahvaljujući fanatičnoj borbi i velikoj želji pobedili su kvalitetniji sastav Hrvatske. Iskoristili su jedan momenat pada koncentracije gostiju, koji su dozvoili Lovriću, momku hrvatskog porekla rođenom u Austriji, da oproba udarac sa ivice kaznenog prostora. Odbitak od Brozovića bio je neuhvatljiv za Livakovića, pa je od tog trenutka Slovenija povela i započela krvavu borbu da zadrži tri boda.

Mučenje Portugala u Torinu

Fudbaleri Portugala uspeli su da pobede Azerbejdžan rezultatom 1:0 posle autogola Maksima Medvedeva u 36. minutu. Tim selektora Fernanda Santosa očekivano je dominirala nad protivnikom. Čak 29 puta su šutirali, od čega su 15 pokušaja završili u okviru gola, ali samo jedna lopta i to zahvaljujući protivniku uspela je da prevari Šahrudina Magomedalijeva. Kristijano Ronaldo je odigrao svih 90 minuta, dok su Andre Silva i Bernardo Silva zamenjeni u završnici utakmice.

Inicijativa Hrvatske nije jenjavala nijednog časa, ali od držanja lopte u posedu i beskonačnog kombinovanja malo toga se izrodilo što je moglo da zabrine golmana Oblaka. U poslednjim minutima domaći su imali dva pokušaja kontri koje su obećavale, ali Slovencima je jedan gol bio dovoljan započnu slavlje nakon poslednjeg zvižduka španskog sudije Lahoza.

U grupi D, Finska i BiH igrale su 2:2, a Francuska nije moglo do pobede na svom terenu protiv Ukrajine – 1:1.

Belgijanci i Vels odigrali su derbi grupe E. Gosti su poveli u 11. minutu, da bi odgovor “crvenih đavola” bio brz i efikasan, pa su već posle pola sata vodili sa 2:1. Konačnih 3:1 za Belgiju postavio je Lukaku u 75. minutu.

Profimedia

Pročitajte još

Turska je u derbiju večeri i grupe G savladala Holandiju rezultatom 4:2. Domaći tim je na startu drugog poluvremena imao već ogromnih 3:0 na svojoj strani, a buđenje Holanđana sa dva gola od 75. do 78. minuta vratilo je neizvesnost i najavilo dramatičnu završnicu.

Umesto izjednačenja junak kvalifikacione noći Burak Jilmaz postigao je het-trik kojim su bodovi zasluženo ostali u Istanbulu.

U Letoniji, Crnogorci predvođeni dvostrukim strelcem Stevanom Jovetićem i Urošem Đurđevićem slavili su trijumf 1:2, dok je Norveška sa 0:3 bila bolja od Gibraltara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike