Ko sudi "orlovima" protiv Ronalda i drugova: Policajac posle čijih odluka su navijači pokušali da linčuju Tadića

25.03.2021

11:58 >> 13:56

0

Autor: D. B.

U Beograd stiže iskusni Holanđanin

Ko sudi "orlovima" protiv Ronalda i drugova: Policajac posle čijih odluka su navijači pokušali da linčuju Tadića
Copyright Profimedia

Prvi stepenik je preskočen. Fudbalska reprezentacija Srbije je pobedila Republiku Irsku na startu kvalifikacija za odlazak na SP 2022. godine, a već na red dolazi novi, ogromni izazov – duel protiv moćne Portugalije.

Iz FIFA je stigla vest da je za ovaj meč određen arbitar iz Holandije Deni Makeli. Reč je o čoveku koji je, pre nego što je postao profesionalni sudija bio policajac. Poznat je i po tome što se u jednom momentu vratio patroliranju na ulicama pošto mu je bilo dosadno da mu se život svodi samo na suđenje, trening i sedeće u kancelariji FS Holandije.

Činjenica da dolazi iz Holandije sigurno da će pomoći našim fudbalerima, pošto je reč o arbitru koga novi kapiten Srbije Dušan Tadić poznaje jako dobro. Ove sezone upravo ovom arbitru poverena je briga o derbi meču između PSV i Ajaksa, baš onog posle koga je došlo do napada huligana ispred stadiona na fudbalera Srbije. Podsetimo, Tadić je tada pogodio jedanaesterac i doneo izjednačenje protiv najljućeg rivala u 92. minutu. Posle je ušao u sukob sa kapitenom PSV-a Damfrisom, a posle ružnih reči ispred stadiona su se okupili navijači koji su Tadića pogodili kovanicom u glavu.

Navijači u Srbiji, posebno oni Crvene zvezde sećaju ga se kao i čoveka koji je delio pravdu na meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona između Jang bojsa i crveno-belih koji je završen nerešeno 2:2. Svi koji vole Partizan sećaju ga se sa duela grupne faze Lige Evrope u sezoni 2014-2015 i gostovanja crno-belih Asterasu kada je grčki tim pobedio sa 2:0.

Pročitajte još

Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Darko Lazović, Filip Đuričić, Marko Petković i Nenad Krstičić, koji su danas u A selekciji, sećaju ga se i kao arbitra na meču mlade reprezentacije Srbije protiv vršnjaka iz Severne Irske, kada su “orlići” slavili sa 1:0 na stadionu “Karađorđe” golom čoveka koji je odlučio da više ne igra za reprezentaciju Luke Milivojevića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike