Ko sudi "orlovima" protiv Ronalda i drugova: Policajac posle čijih odluka su navijači pokušali da linčuju Tadića

25.03.2021 | 11:58 >> 13:56

Autor: D. B.

U Beograd stiže iskusni Holanđanin

Copyright Profimedia

Prvi stepenik je preskočen. Fudbalska reprezentacija Srbije je pobedila Republiku Irsku na startu kvalifikacija za odlazak na SP 2022. godine, a već na red dolazi novi, ogromni izazov – duel protiv moćne Portugalije.

Iz FIFA je stigla vest da je za ovaj meč određen arbitar iz Holandije Deni Makeli. Reč je o čoveku koji je, pre nego što je postao profesionalni sudija bio policajac. Poznat je i po tome što se u jednom momentu vratio patroliranju na ulicama pošto mu je bilo dosadno da mu se život svodi samo na suđenje, trening i sedeće u kancelariji FS Holandije.

Činjenica da dolazi iz Holandije sigurno da će pomoći našim fudbalerima, pošto je reč o arbitru koga novi kapiten Srbije Dušan Tadić poznaje jako dobro. Ove sezone upravo ovom arbitru poverena je briga o derbi meču između PSV i Ajaksa, baš onog posle koga je došlo do napada huligana ispred stadiona na fudbalera Srbije. Podsetimo, Tadić je tada pogodio jedanaesterac i doneo izjednačenje protiv najljućeg rivala u 92. minutu. Posle je ušao u sukob sa kapitenom PSV-a Damfrisom, a posle ružnih reči ispred stadiona su se okupili navijači koji su Tadića pogodili kovanicom u glavu.

Navijači u Srbiji, posebno oni Crvene zvezde sećaju ga se kao i čoveka koji je delio pravdu na meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona između Jang bojsa i crveno-belih koji je završen nerešeno 2:2. Svi koji vole Partizan sećaju ga se sa duela grupne faze Lige Evrope u sezoni 2014-2015 i gostovanja crno-belih Asterasu kada je grčki tim pobedio sa 2:0.

Pročitajte još

Filip Mladenović, Nemanja Gudelj, Darko Lazović, Filip Đuričić, Marko Petković i Nenad Krstičić, koji su danas u A selekciji, sećaju ga se i kao arbitra na meču mlade reprezentacije Srbije protiv vršnjaka iz Severne Irske, kada su “orlići” slavili sa 1:0 na stadionu “Karađorđe” golom čoveka koji je odlučio da više ne igra za reprezentaciju Luke Milivojevića.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam