Dragan Mrđa za 24sedam: "Orlovi" moraju da veruju u pobedu nad Portrugalijom

25.03.2021

16:03 >> 16:05

0

Nekadašnji reprezentativac Srbije zna šta igračima sada treba pred derbi meč u grupi A

Dragan Mrđa za 24sedam: "Orlovi" moraju da veruju u pobedu nad Portrugalijom
Copyright MN Press

Bivši reprezentativac Dragan Mrđa veruje da bi “orlovi” na krilima pobede protiv Republike Irske mogli i do dobrog rezultata protiv Portugalije. Ključni detalj, koji je ranije nedostajao našim ekipama pred važne utakmice sa velikim protivnicima, biće vera u sebe. Ako samopouzdanje bude na potrebnom nivou, nekadašnji golgeter Crvene zvezde očekuje da nas tim selektora Stojkovića obraduje drugi put u tri dana:

– Moraju da veruju u sebe i u to da su sposobni da pobede Portugaliju. Oni su sjajna ekipa, ali isto tako mislim da i naši momci imaju kvalitet da ih pobede. Ja bih možda bio zadovoljan sa bodom, nije ni remi loš za nas, ali oni ne treba da razmišljaju kao navijači. Ako krenu na pobedu biće im jednostavnije da dođu i do remija – priča Mrđa.

MN Press

Utakmica sa Ircima nije bila jednostavna kao zadatak, i to ne samo zbog fizičkih zahteva koje su diktirali snažniji igrači protivničkog tima.

– Uopšte nije bilo lako okupiti se i posle jednog treninga napraviti nekakvu igru. Selektor je procenio da će snage morati da se rasporede, i ja se nadam da je u tome uspeo. Ono što je od svega u 90 minuta sa Ircima meni bilo najbolje je da su naši momci insistirali na igri. Bila je jasno pokazana želja da se pasom traži rešenje i nije se gubila glava ni posle primljenog gola. Tadić je doneo realno to što smo svi i očekivali, a moramo biti zadovoljni i špicevima. Vlahović stvarno izrasta u vrhunskog centarfora. Sjajno je građen, brz i vešt kada ima loptu. Igra u velikom klubu i sa ogromnim samopouzdanjem, što se jasno vidi u svakom njegovom potezu. Bilo je jedno dodavanje za njega od Tadića, prethodio je mali ofsajd. Šteta što se nije pas desio ranije, jer to je bio siguran gol, ali i ta situacija je pokazala kako dobro napada prostor i kakva mu je završnica.

Pročitajte još

Remek-delo Mitrovića još dugo će se prepričavati među navijačima.

– Lep je i onaj glavom, jer je centaršut Tadića stigao iz sredine i cela ta akcija je bila fudbalski odigrana. A prvi je baš vrhunska majstorija. Samo da se nadamo da ćemo još takvih golova i dodavanja videti u ovim kvalifikacijama!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike