Ibra povratak u reprezentaciju obeležio asistencijom, Špancima samo bod, Nemci i Englezi sigurni

25.03.2021

22:54 >> 23:02

0

Autor: N. St.

Zanimljivi rezultati u kvalifikacijama za SP

Ibra povratak u reprezentaciju obeležio asistencijom, Špancima samo bod, Nemci i Englezi sigurni
Copyright Tanjug/Pontus Lundahl/TT News Agency via AP

Prvo kolo kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru je i zvanično završeno večerašnjim utakmicama. Odigrano je još 13 mečeva. Neki favoriti su opravdali očekivanja, neki su neprijatno iznenadili navijače.

Najviše pažnje privukao je duel Švedske i Gruzije (1:0). Ne toliko zbog samog kvaliteta meča, već zbog povratka Zlatana Ibrahimovića u nacionalni tim posle pet godina i odluke da se povuče iz reprezentacije. Iskusni napadač je bio u ulozi asistenta u 35. minutu kod jedinog gola na meču koji je dao Klaeson. Ujedno je prestigao Tomasa Ravelija i postao najstariji igrač koji je zaigrao za Švedsku (39 godina i 173 dana).

Španija je osvojila samo bod. U Granadi su remzirali sa Grčkom (1:1). Prednost im je doneo Morata u 33. minutu, da bi Bakasetas sa penala u 57. postavi okonačan rezultat. To što su imali 77 odsto vremena posed lopte u nogama i što je odnos u šutevima bio 9:1 nije značilo ništa na kraju na semaforu.

Najuzbudljivije je svakako bilo u Budimpešti gde su Mađarska i Poljska odigrali nerešeno (3:3). Domaći tim je imao dva gola prednosti zahvaljujući Salaiju (6. i 52. minut), ali su blic-krigom za samo minut gosti izjednačili preko Pjateka (60’) i Jozvijaka (61. minut). Orban je vratio prednost u 78. minutu, da bi Levandovski pet minuta kasnije doneo bod Poljacima. Mađari su meč završili sa desetoricom, jer je Fiola u nadoknadi dobio drugi žuti karton.

Englezi su bili ubedljivi protiv San Marina, ispratili su goste sa pet golova u mreži (Vord-Praus 14’, Kalvert Luin 21. i 53’, Sterling 31, Votkins 83’). Posao su brzo završili i Nemci protiv Islanda (3:0) golovima Gorecke u trećem, Haverca u sedmom i Gundogana u 56. minutu.

REZULTATI:
Bugarska-Švajcarska 1:3
Izrael-Danska 0:2
Andora-Albanija 0:1
Engleska-San Marino 5:0
Nemačka-Island 3:0
Mađarska-Poljska 3:3
Italija-Severna Irska 2:0
Lihtenštajn-Jermenija 0:1
Moldavija-Farska Ostrva 1:1
Rumunija-Severna Makedonija 3:2
Škotska-Austrija 2:2
Španija-Grčka 1:1
Švedska-Gruzija 1:0

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike