Direktor Ajntrahta Bruno Hibner: Plan sa Dejanom Joveljićem - pun pogodak!

26.03.2021

16:50 >> 16:51

0

Mladi 22-godišnji Srbin razvija se u opasnog napadača kaopozajmljenog igrač u austrijskom VAC

Direktor Ajntrahta Bruno Hibner: Plan sa Dejanom Joveljićem - pun pogodak!
Copyright Profimedia/Yannick Verhoeven / Orange Pictures / DPPI

Ajnraht iz Frankfurta je tipičan primer kluba sjajnog sportskog menadžmenta sa ispravnim procenama potencijala mladih fudbalera.

Zbog takvog odnosa prema poslu kasa “orlova” je dobro popunjena. Od Luke Jovića je zarađeno oko 40 miliona evra i sada očekuju veliki novac od prodaje Portugalca Andrea Silve, koji je sa 21 pogotkom uz Erlinga Halanda drugi najbolji strelac Bundeslige, iza neprikosnovenog Roberta Levandovskog sa postignutih 35 golova.

Portugalac već niže ponude, a njegovo mesto bi u slučaju odlaska popunio Dejan Joveljić. Bivši fudbaler Crvene zvezde kupljen je za četiri miliona evra u leto 2019. godine, ali tek sada u Austriji kao pozajmljen igrač ekipi VAC pokazuje da bi mogao biti napadač za Bundesligu. U Volfsbergeru Joveljić je odigrao 34 utakmice na kojima je postigao 13 golova uz pet asistencija.

– Ovaj pozajmica dobija savršeni smisao. Nadamo se sličnom efektu kao kod Daičija Kamade, kako bi nam Joveljić mogao pomoći u narednoj sezoni. Naša predviđanja se pokazuju dobrim, bila je to ispravna odluka  – rekao je sportski direktor Ajntrahta Bruno Hibner.

Pročitajte još

Japanac Kamada je kupljen 2017. godine za 1,6 miliona evra, ali je tek jednogodišnje pozajmice u Sent Trojdenu postao zreo za Bundesligu i sada je standardan kod trenera Adija Hitera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike