Piksi protiv Tumbakovićeve logike: Trio Sergej - Tadić - Mitrović zajedno, da ili ne?

27.03.2021

18:54

0

Selektor Stojković se nije osvrtao na zaostavštinu svog prethodnika u koji je izveštaju naveo da trojka ne može zajedno na teren

Piksi protiv Tumbakovićeve logike: Trio Sergej - Tadić - Mitrović zajedno, da ili ne?
Copyright MN Press

Piksi protiv Tumbine logike! Novi selektor “orlova” nije se previše osvrtao na zaostavštinu svog prethodnika u vidu izveštaja u kojem je naveo da Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić sa Aleksandrom Mitrovićem u špicu ne mogu da igraju zajedno.

Potvrdilo se još jednom da Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, zbog sličnog načina otkrivanja i kretanja, ne mogu da igraju u ovom sistemu zajedno – poentirao je u izveštaju Tumbaković.

Piksi je pokazao da se ne slaže sa ovakvom ocenom još prilikom svog prvog obraćanja sa pozicije glavnog stratega igre “orlova” kada je na pitanje odgovorio kontapitanjem – “Zašto ne mogu? Je l ne razgovaraju između sebe?”.

Ipak, postoji jedan bitan detalj u kome se Tumbakovićevo viđenje ovog trija na terenu razlikuje od Piksijevog. Njegova postavka u formaciji 3-4-2-1 imala je baš trojicu navedenih u vrhu, dok se Piksi odlučio za 3-4-1-2, sa najisturenijim Mitrovićem i Vlahovićem iza kojih će delovati Tadić. U ovom sastavu Milinković-Savić biće u ulozi zadnjeg veznog igrača zajedno sa Gudeljom, pa će uz krila Kostić – Lazović činiti zid ispred linije centarhalfova Milenković – S. Mitrović – Pavlović.

Šta Piksi dobija i gubi sa ovom trojkom na terenu? Definitivno bolji skok kod svakog prekida i mirniji pas biće kvalitet koji će plašiti rivala, ali ne treba zanemariti da će pokretljivost i brzina Portugalaca sada biti još uočljivija.

Tumbakovićev sastav protiv Škotske: Rajković – Milenković, S. Mitrović Gudelj – Lazović, Ne. Maksimović, Lukić, Kostić – Tadić, Milinković-Savić – Mitrović.

Piksijev sastav protiv Portugala: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković Savić, Kostić – Tadić – Vlahović, A. Mitrović

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike