Stanković najavio meč sa IMT, uz reprezentativni osvrt: Vidi se duh i energija, na momente je bilo fenomenalno

29.03.2021

15:57

0

Autor: Adam Štulić

Trener Crvene zvezde pred izazov u Kupu Srbije

Stanković najavio meč sa IMT, uz reprezentativni osvrt: Vidi se duh i energija, na momente je bilo fenomenalno
Copyright MN Press

Mini odmor usled reprezentativne pauze prvi završavaju fudbaleri Crvene zvezde. Izabranici Dejana Stankovića u utorak od 16 časova na stadionu “Rajko Mitić” igraju meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv IMT, a očekivanja pred nastavak borbi za trofeje na domaćoj sceni izneo je trener srpskog prvaka Dejan Stanković.

Pre početka sezone smo postavili jasne ciljeve od kojih ne odustajemo. Na tom putu nam je i IMT, hrabra ekipa koja je dokazala da ne strepi ni od koga. Iako se takmiče rang ispod nas, rade dobre stvari, atraktivni su, ali ponavljam da znamo koji su nam ciljevi. Utakmica dolazi u pravom trenutku. Imali smo dane odmora, pa radili izvanredno i sada je vreme da upalimo motore i da se fokusiramo na takmičenje. Posle toga nas čeka Kruševac, potom večiti derbi – rekao je Stanković za klupski sajt.

Mladi strateg još ne zna kojih će 11 igrača istrčati na teren protiv prvoligaša.

Još uvek ne znam kojih 11 ću izvesti sutra na teren. Imamo još jedan trening danas, pa ću posle toga prelomiti i uvideti kako se ko tačno od igrača oseća, jer mi je to najvažnije. Ko god da bude igrao, to ne menja naš način, stil i zahteve. Izvešću najbolji mogući tim, bez reprezentativaca.

Ono što raduje sve u Ljutice Bogdana jeste zdravstveni bilten posle problema koje su imali sa virusom korona.

Sanogo, Falko i Falćineli su dobro radili i jedini su koji nisu imali odmor. Propustili su mnogo zbog kovida, ali su sada dobro i konkurisaće za tim.

Osvrnuo se Stanković i na učinak Zvezdinih reprezentativaca.

Znam koliko Benu znači što je napravio istorijski uspeh sa Komorima. Kanga je takođe sjajan u dresu Gabona, nemam primedbe na njegov odnos prema grupi i igri, mislim da je i on napredovao ove godine. Tu je i Gajić, nisam iznenađen što ima minutažu u nacionalnom timu, iako su se mnogi začudili. Njegov rast je evidentan i nadam se da će još neki fudbaler završiti na spisku selektora Stojkovića – kazao je nekadašnji kapiten Srbije, uz komentar novih, Piksijevih, “orlova”.

Vidi se duh i energija, kao i poboljšanje u igri i na momente je to bilo fenomenalno. Ka tome treba da se teži. Selektor je imao malo vremena da sve to uklopi i siguran sam da će svakim sledećim okupljanjem to biti još bolje – zaključio je Stanković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike